Antena 3 CNN Emisiuni Gătit la costum Aventura culinară continuă în bucătăria lui Ştefan Lungu. Radu Vâlcan şi Răzvan Fodor, despre experiențe culinare neobișnuite

Aventura culinară continuă în bucătăria lui Ştefan Lungu. Radu Vâlcan şi Răzvan Fodor, despre experiențe culinare neobișnuite

I.D.
2 minute de citit Publicat la 14:10 05 Oct 2024 Modificat la 14:10 05 Oct 2024

În continuarea emisiunii de săptămâna trecută, Răzvan Fodor și Radu Vâlcan au împărtășit şi în această ediţie amintiri delicioase din copilărie, dar şi despre experiențele culinare neobișnuite din călătoriile lor în Asia.

Sano a fost şi de această dată asul din mâneca lui Ştefan Lungu. Gazda emisiunii a folosit cu încredere produsele de igienizare Sano, care au asigurat un spaţiu de gătit igienic.

Răzvan a început prin a-şi reaminti de preparatele gătite de bunica sa, amintind de cartofi prăjiți cu ouă ochi și murături, un fel de mâncare care îi trezește amintiri plăcute: „Când mă gândesc la copilărie, mi se face dor de mesele în familie, de preparatele simple, dar pline de iubire, pe care bunica le făcea. Cartofii prăjiți cu ouă ochi erau un fel de mâncare care îmi aducea mereu un zâmbet pe față.”, a mărturisit acesta.

Își amintește cu nostalgie şi de mirosurile din bucătăria bunicii:„Era un sentiment special să intri în casă și să simți aroma cartofilor prăjiți, să vezi cum gătea cu atât de multă pasiune. Fiecare detaliu conta, și mâncarea era mereu gătită cu o atenție deosebită.”, a mai spus Răzvan.

[GAL layout="2"]

El a subliniat că aceste feluri de mâncare nu sunt doar hrană, ci simboluri ale iubirii și legăturilor familiale: „Gătitul bunicii nu era doar despre mâncare. Era despre poveștile care se împărtășeau la masă, despre momentele petrecute împreună și despre dragostea care ne unea. Păstrez aceste tradiții în familia mea, gătind aceleași preparate pentru copiii mei. Vreau să le transmit nu doar rețetele, ci și acea căldură și iubire pe care bunica mi-a oferit-o prin mâncarea ei.”, a mai adăugat acesta.

În continuarea emisiunii, cei doi au făcut haz și de experiențele culinare neobișnuite din călătoriile lor în Asia, unde copiii lui Radu Vâlcan au încercat gândaci prăjiți. Ceea ce a fost cu adevărat captivant a fost că, în ciuda reținerilor inițiale, copiii s-au arătat curioși și deschiși la noi experiențe culinare: „La început, au fost reticenți, dar, într-un final, curiozitatea a învins. Le-am spus că este o experiență unică și că, deși nu sunt gândacii pe care îi vezi în filmele de groază, sunt, de fapt, foarte gustoși!” 

Radu a explicat cum, după ce au gustat gândacii prăjiți, copiii au fost surprinși de textura crocantă și de aromele neașteptate: „Reacția lor a fost incredibilă. Am crezut că vor face fețe ciudate, dar în schimb, au început să râdă și să ceară mai mult! Este o amintire pe care nu o voi uita niciodată.”

"Gătit la costum", în fiecare sâmbătă, de la ora 13:30, la Antena 3

În fiecare sâmbătă, de la 13:30, Antena 3 aduce pasionaților de gastronomie emisiunea "Gătit la costum", unde miza este preparare unor mâncăruri realizabile, delicioase și inspiraționale.

Citește mai multe din Gătit la costum
» Citește mai multe din Gătit la costum
TOP articole