Antena 3 CNN Actualitate Locale Avarie majoră în rețeaua de termoficare din București: Rămân fără apă caldă blocuri din trei sectoare

Avarie majoră în rețeaua de termoficare din București: Rămân fără apă caldă blocuri din trei sectoare

de Mia Lungu    |   

Stația CET Progresu din București a fost oprită marți, ora 14.20 din cauza unei avarii survenite în jurul orei 13.00 în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica București, a transmis ELCEN. Sunt afectate Sectoarele 2, 3 și 4.

„Avaria produsă în rețeaua de termoficare a avut repercusiuni și asupra instalațiilor din CET Progresu. Deși echipele ELCEN au făcut toate eforturile de a menține centrala în funcțiune, Termoenergetica nu a reușit să asigure sarcina termică minimă, ceea ce a condus la oprirea forțată a CET Progresu. 

CET Progresu nu poate opera din punct de vedere tehnic sub parametrii minimi de funcționare, întrucât această situație presupune un regim de funcționare anormal, extrem de periculos, ce poate conduce la avarierea gravă a echipamentelor energetice din cadrul centralei, cu risc major de indisponibilizare a acestor agregate și impact critic asupra activității ELCEN. 

CET Progresu va rămâne închisă până când Termoenergetica va lua toate măsurile tehnice și organizatorice care se impun pentru a asigura sarcina termică minimă corespunzătoare unui regim de funcționare acceptabil.”, a transmis ELCEN.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile