Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Avantajele mănușilor din nitril în raport cu cele din latex

Avantajele mănușilor din nitril în raport cu cele din latex

Mănușile de unică folosință care sunt destinate să protejeze mâinile în orice circumstanțe sunt, cel mai adesea, fabricate din trei materiale de bază: nitril, latex sau vinil.

de Georgiana Adam    |   

Deci există diferite soluții pentru a te proteja de răni, de tăieturi, de arsuri sau pentru a evita propagarea de bacterii. Primul contact fizic fiind cel mai adesea cu mâinile, este necesar ca acestea să fie acoperite cu un strat protector și profilactic cu ajutorul unei mănuși suple și elastice. Anumite sectoare precum agroalimentar, medical, industria chimica sau sectorul industrial au nevoie de mănuși de protecție prin caracteristicile lor aseptice sau dexteritatea pe care o oferă.

Mănușile din nitril sunt cea mai bună alternativă la mănușile din latex. Mănușile din latex sunt compuse din cauciuc natural și sunt foarte utilizate datorită rezistenței și unei foarte bune protecții contra produselor chimice sau bacteriilor. Sunt fine, rezistente și elastice.

Dar, totuși, avantajele nitrilului conving din ce în ce mai mulți utilizatori să le folosească în detrimentul latexului.

De ce să alegi și tu ?

Mănușile din nitril, spre deosebire de latex au proprietăți superioare în ceea ce privește elasticitatea și rezistența la deșirare. În plus, caracterul lor antialergic, deoarece nu conțin proteine de latex, reprezintă un alt argument în favoarea confortului de utilizare, la fel ca și aspectul lor. Oferă și o excelentă sensibilitate tactilă pentru o muncă precisă.

Astfel că, nitrilul este foarte folosit pentru fabricarea de mănuși de unică folosință deoarece este foarte rezistent la numeroase produse chimice, acide și petroliere mai ales. Dar sunt preferate mai ales în domeniul medical sau în cel industrial.

Elasticitatea nitrilului este extrem de apreciată, memoria sa permițând unui material să se ajusteze pe mâna utilizatorilor săi.

Mănușile din nitril sunt cele care sunt recomandate atunci când sarcinile manuale necesită o anumită robustețe și sau o rezistență la produsele chimice.

Mănușile sunt o soluție mai recentă de protecție și sunt la fel de rezistente ca și mănușile din latex. Protecția este una totală și permite menținerea celor mai înalte standarde de igienă, oferind în același timp cea mai plăcută senzație și pentru mâini.

Deci, dacă mănușile din nitril și cele din latex sunt egale în ceea ce privește avantajele pentru confort și practicitate, mănușile din nitril se remarcă prin alte criterii în plus. Au o robustețe superioară, sunt mult mai rezistente în fața produselor chimice pe bază de petrol sau în fața unor perforații. Pe lângă aceste avantaje, mănușile din latex sunt cele care nu lasă mâinile să transpire. Astfel că, utilizatorii nu vor trebui să se șteargă atunci când trebuie să înceapă o activitate nouă.

În ceea ce privește bugetul, mănușile din nitril sunt doar puțin mai scumpe față de cele din latex.

Mănușile din nitril de unică folosință sunt suple, sunt sensibile la atingere și se adaptează perfect mâinilor, fiind cele mai adaptate pentru munca în laborator.

Grație tehnologiei lor, au cea mai lungă durată de viață. Se pot folosi pentru o zi întreagă de muncă și vor fi perfecte la finalul acesteia. Iar alte tipuri de mănuși nu pot egala această rezistență.

Totuși, din motive de siguranță, mănușile din nitril ar trebui să fie schimbate în mod regulat. Mai ales atunci când sunt luate anumite eșantioane și când se lucrează cu sânge sau alte lichide.

Iată deci pe scurt de ce ar trebui să alegi mănușile de nitril în detrimentul mănușilor din latex:

Concluzii - caracteristicile și beneficiile mănuşilor de nitril

Mănușile din nitril sunt fabricate din cauciuc sintetic, fără pudră și fără latex, sunt rezistente, și le poţi achiziţiona la prețuri foarte accesibile. Iată de ce merită să le foloseşti:

- Sunt potrivite pentru majoritatea activităţilor din domeniul medical.

- Asigură un grad ridicat de protecţie a mâinilor datorită faptului că sunt fabricate cu compuși de cauciuc, care le conferă o rezistență excelentă la perforare.

- Asigură un nivel ridicat de sensibilitate, ceea ce reprezintă un avantaj atunci când desfăşori activităţi care necesită un grad ridicat de sensibilitate tactilă.

- Acest tip de mănuşi se mulează perfect pe mână, datorită materialelor folosite în procesul de fabricare.

- Materialele din care sunt confecţionate sunt din calitate superioară, ceea ce le face foarte rezistente pentru o perioadă îndelungată de timp, fără a se deteriora.

- Sunt ideale pentru orice situație în care există un risc ridicat ca substanțele chimice să te infecteze sau când lucrezi cu substanţe periculoase, dăunătoare mediului.

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile