Antena 3 CNN Actualitate Avalanșă de pacienți la spitalul de oftalmologie din București. Sute de oameni au ajuns la Urgențe cu alergii și infecții

Avalanșă de pacienți la spitalul de oftalmologie din București. Sute de oameni au ajuns la Urgențe cu alergii și infecții

Bianca Chirilă
1 minut de citit Publicat la 18:49 24 Iul 2024 Modificat la 18:49 24 Iul 2024

Avalanşă de pacienţi la Spitalul de Urgenţe Oftalmologice din Capitală. Sute de persoane ajung zilnic în camera de gardă cu iritaţii severe, alergii, infecţii sau înţepături de insecte. Medicii atrag atenţia că vara se înregistrează un record de prezentări. Cel puţin 100 au nevoie zilnic de internare. Şi mai îngrijorător este că vin zeci de tineri şi copii, iar unii au nevoie chiar și de operaţie.

La Spitalul de Urgenţe Oftalmologice din Capitală vin zilnic zeci de copii pentru tratament sau recuperare. Cei mai mulţi primesc diagnosticul tardiv, deşi primul consult este recomandat încă de la trei ani.

Bunica unui copil: „Se corectează de ceva timp, venim periodic. Anul trecut am depistat problema, la cinci ani și ceva.”

Mama unui copil: „Are miopie, nu vede foarte bine.”

Ioana Tugearu, asistent medical Spitalul de Urgenţe Oftalmologice: „Făcându-i un control se pot determina astfel de deviații. Din cauza utilizării a device-urilor de mici pot fi anumite deviații strabice, dacă este folosit în exces acel device.”

Nu sunt singurele cauze care ne pot provoca grave probleme de vedere. Vremea caldă aduce un record de pacienţi la Spitalul de Urgenţe Oftalmologice. Cei mai mulţi vin cu alergii, infecţii severe, înţepături de insecte ori traumatisme suferite în vacanţă.

Tânăr: „Este o inflamație. De dimineață m-am trezit cu ochiul umflat, motiv pentru care mi-am pus semne de întrebare și a trebuit să vin aici la control.”

Pacient: „Nu mai văd. La distanță așa nu prea mai văd.”

În compartimentul de Primiri Urgențe, însă și în ambulatoriul de specialitate ajung zilnic aproximativ 400 de pacienți. Cel puțin 100 au zilnic nevoie de internare, îndeosebi cei care au glaucom, cataractă sau patologia retinei.

Unii pacienţi îşi ignoră ani buni problemele de vedere

Unii pacienţi îşi ignoră ani buni problemele de vedere ori aleg să se trateze singuri acasă, atrag atenţia medicii.

Marian Burcea, Spitalul de Urgenţe Oftalmologice: „Corp străin, corp în cornee pot duce la infectarea ochiului, care dacă ar veni la timp, printr-o simplă manevră, care durează foarte puțin, și cu un tratament ulterior, s-ar rezolva problema.”

Potrivit statisticilor, aproape jumătate dintre români poartă o formă de corecţie a vederii, mulţi dintre aceştia spun însă că nu văd bine. Problemele de vedere ar putea afecta jumătate din populația globului în următorii ani.

Citește mai multe din Actualitate
» Citește mai multe din Actualitate
TOP articole