Antena 3 CNN Actualitate O autostradă din Belgia a devenit depozit pentru 90.000 de tone de gunoi, după inundațiile devastatoare din iulie

O autostradă din Belgia a devenit depozit pentru 90.000 de tone de gunoi, după inundațiile devastatoare din iulie

În jur de 90.000 de tone de deșeuri se află acum pe o autostradă din Belgia, după inundațiile devastatoare din luna iulie.

de Adelina Miron    |   

Porțiunea de drum, din estul Belgiei, este acoperită de frigidere, piese de mobilier, perdele, bucăți de metal, jucării și electronice.

Cantitatea uriașă de bunuri, afectate de apele care au intrat în casele, școlile și birourile oamenilor, a devenit o problemă pentru autorități. Soluția temporară a fost improvizarea unui depozit pe o autostradă dezafectată, dintr-o zonă rurală.

După ce s-au asigurat că nu există trupuri blocate în muntele de gunoi, responsabilii regionali au înființat depozitul temporar, iar forțele de ordine au fost mobilizate non-stop pentru a-i opri pe oameni să treacă prin zonă. De asemenea, lucrătorii de la combaterea dăunătorilor trec în mod regulat pentru a scăpa de șobolani, iar camioanele pulverizează apă pentru a scăpa de praf și de mirosul neplăcut.

Suprafața drumului a împiedicat infiltrarea poluării în solul superior.

Planul este de a curăța locul prin reciclarea a până la 60% din resturi și prin incinerarea celor care rămân.

Ministrul mediului pentru guvernul regional Walloon, Celine Tellier, spune că administrația a rezervat 30 de milioane de euro pentru a rezolva problema deșeurilor, potrivit Daily Mail.
 

Subiecte în articol: autostrada gunoi Belgia
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Obțin Marine le Pen și Jordan Bardella majoritatea absolută?