Cei de la AUR îşi menţin poziţia de a face alianţe politice după scorul obţinut la alegerile parlamentare din 6 decembrie şi spun că este exclus să intre într-o coaliţie de guvernare de centru dreapta, aşa cum îşi doreşte preşedintele României, Klaus Iohannis.
Totodată, ei susţin că nu doresc să se aliaze nici cu cei din PSD care au obţinut la aceste alegeri cel mai mare număr de parlamentari.
AUR a dezechilibrat marile partide, chiar în fiefurile lor tradiţionale
Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a adus însă multe surprize la alegerile parlamentare, pentru că a dezechilibrat marile partide, chiar în fiefurile lor tradiţionale.
Cel mai mare număr de mandate l-a obţinut această alianţă în judeţul Constanţa, respectiv două mandate de deputat şi două de senator.
Cum a reuşit AUR să ia voturile PSD şi PNL
De asemenea, ambele mandate de senator la Ialomiţa, un fief tradiţional al PSD.
Cum i-a suflat AUR mandatul de senator lui Teodorovici
AUR a mai luat un mandat de senator şi la Tulcea, astfel că fostul ministru al Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, nu va intra în Parlament, deşi el a candidat primul din partea PSD pentru Senat, însă mandatul a fost obţinut de Alianţa pentru Unirea Românilor.
S-a schimbat comportamentul electoraului şi în alte judeţe. Spre exemplu, la Iaşi şi la Suceava, PSD a obţinut mai multe mandate decât PNL.
În schimb, la Teleorman, un fief tradiţional al social-democraţilor, PNL a obţinut mai multe mandate decât PSD.