Antena 3 CNN Life Știinţă Au existat dinozauri mai mari decât T. Rex? O nouă descoperire i-a uimit pe oamenii de știință

Au existat dinozauri mai mari decât T. Rex? O nouă descoperire i-a uimit pe oamenii de știință

de Bianca Chirilă    |   

Tyrannosaurus rex ar fi putut fi chiar mai mare decât se credea până acum, potrivit unui nou studiu. De asemenea, având în vedere noua descoperire, oamenii de știință cred că, în trecut, ar fi existat dinozauri chiar mai mari decât cunoscutul T. Rex, transmite Sky News.

Oamenii de știință cred acum că dinozaurul ar fi cântărit aproximativ 15 tone, în loc de 8,8 și ar fi avut 15 metri, în loc de 12, față de cât se credea până acum.

Jordan Mallon, de la Muzeul Canadian al Naturii din Ottawa, a declarat că oamenii de știință, ghidându-se doar după fosilele descoperite până acum, „nu au nicio idee despre dimensiunile absolute pe care le-ar fi putut atinge”.

„Este distractiv să ne gândim la un T. Rex de 15 tone, dar implicațiile sunt, de asemenea, interesante dintr-o perspectivă biomecanică sau ecologică”, a adăugat el.

În urma unui noi studiu, cercetătorii au spus că descoperirile lor sugerează că trebuie să fi existat dinozauri mai mari în trecut, care nu au fost încă găsiți.

Ei au mai adăugat că cele mai mari fosile de T. Rex găsite până acum reprezintă doar 1% din dimensiunea corpului și că ar putea fi descoperite unele mai mari.

„Unele oase indică că ar fi existat dinozauri și mai mari decât cei despre care știm în prezent”, a explicat unul dintre experți.

Cu toate acestea, pentru a găsi dovezi în acest sens cercetătorii cred că ar trebui să excaveze zonele în care au fost îngropate fosilele pentru încă 1.000 de ani, având în vedere ritmul actual.

Rezultatele studiului au fost publicate în revista Ecology and Evolution.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile