Antena 3 CNN Actualitate Ați ajuns la Urgențe? Iată regulile de bun simț pe care trebuie să le urmezi scrise de un medic urgentist

Ați ajuns la Urgențe? Iată regulile de bun simț pe care trebuie să le urmezi scrise de un medic urgentist

Un tânăr medic de la UMF „Carol Davila”, pe nume Vasi Rădulescu, a prezentat recent, pe pagina personală de Facebook, o serie de reguli de bun simț pe care oamenii trebuie să le respecte pentru ca actul medical să fie cât mai eficient. Tânărul medic este cunoscut pe rețelele de socializare pentru postările pe care le are cu privire la sistemul sanitar din țara noastră, textele sale fiind extrem de apreciate de internauți.

Medicul afirmă că textul său poate părea dur, însă lucrurile relatate de el sunt importante și ar fi bine să fie respectate „cu strictețe”.

Cele 23 de reguli de bun simț dacă ajungi la UPU

– dacă nu ai o urgență reală, trebuie să mergi la medicul de familie sau la ambulator;

– dacă e urgență maximă, e ok să fii nespălat, nu mă deranjează deloc, nu voi avea timp oricum să realizez că miroși urât, dar cum 80% din prezentări nu sunt urgențe, spală-te, te rog frumos!

– ai o durere de genunchi de cinci luni, ai venit în gardă, cred că poți aștepta puțin până mă ocup de urgențele reale. Dacă după prima analiză a mea ți-am zis să aștepți, aștepți cuminte și respectuos, nu bagi capul la fiecare trei minute să spui “da’ pe mine chiar nu mă vede nimeni?”

– nu mă interesează biletul tău de trimitere de la medicul de familie. Un BT este pentru ambulator sau internare prin cronici, dacă ai avut timp să îl procuri e clar, nu ești urgență. Un BT la gardă înseamnă trișare și niciun medic urgentist nu va face internări în modul acesta. Continuarea AICI.

Subiecte în articol: reguli medic urgente
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile