Antena 3 CNN Actualitate Aterizare forțată a unui avion, pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanța, după o defecțiune tehnică

Aterizare forțată a unui avion, pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanța, după o defecțiune tehnică

Incident aviatic în Constanța. Un avion de mici dimensiuni, decolat din Tuzla și pilotat de un englez, a avut o defecțiune la trenul de aterizare și a aterizat la Aeroportul Mihail Kogălniceanu.

de Mia Lungu    |   

Incidentul aviatic a fost confirmat de conducerea aeroportului Mihail Kogălniceanu din Constanța. În urma aterizării forțate a unui avion de mici dimeniuni, pista a fost închisă pentru câteva ore.

Bărbatul a vrut să ajungă în Turcia, însă, în prealabil trebuia sa mergă la Mihail Kogălniceanu să facă formalitățile. În momentul aterizării i-a apărut o defecțiune la trenul de aterizare și a aterizat pe o aripă. 

Aeronava de tip Kitfox aparțînând unui operator privat străin, efectua un zbor pe ruta Tuzla- Mihail Kogălniceanu iar după momentul aterizării la ora 07.42 , aeronava a efectuat o întoarcere la 180 de grade pe pistă, iar o jambă a trenului de aterizare a cedat. 

Autoritățile aeroportuare au intervenit pentru înlăturarea aeronavei avariate de pe pistă de aterizare - decolare și redeschiderea acesteia pentru traficul aerian. 

[GAL layout="3"]

Pilotul, cetățean străin, se află in afară oricărui pericol. La aeroport s-au prezentat organelele de cercetare penală și reprezentanții Autorității de Investigații și Analiză pentru Siguranță Aviației Civile, investigațiile fiind in curs de desfășurare.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile