Antena 3 CNN Actualitate Social Atenționare ANM! Cod galben de vânt în șase județe

Atenționare ANM! Cod galben de vânt în șase județe

Update: Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, avertizări nowcasting Cod galben de vânt, valabile în zone din şase judeţe, în orele următoare. 

Potrivit meteorologilor, până la ora 14:00, în judeţele Mehedinţi, Olt, Dolj se vor semnala intensificări ale vântului care, local, vor atinge la rafală viteze în general de 55-65 km/h, în timp ce în judeţele Suceava, Botoşani şi Iaşi vântul va sufla cu 55 - 60 km/h, trecător cu 70 km/h, iar la altitudini de peste 1.700 de metri, cu până la 100 km/h.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM. 

Știrea inițială

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri, atenţionări nowcasting Cod galben de vânt.

Până la ora 10.00, în județele Prahova, Argeş și Dâmbovița, în zona de munte, se vor semnala intensificări ale vântului, la peste 1800 m cu viteze la rafală de 95 - 110 km/h, determinând transport de zăpadă.

Iar în județele Suceava, Botoșani și Iași, în zona joasă, se vor semnala intensificări locale ale vântului, ce vor atinge la rafală viteze de 55...60 km/h, trecător 70 km/h.

Până la ora 12.00, în județele  Prahova, Argeş și Dâmbovița, în zona de munte, se vor semnala intensificări temporare ale vântului, la peste 1800 m cu viteze la rafală de 95 - 110 km/h, determinând transport de zăpadă.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile