Antena 3 CNN Life Atenție la alegerea cazării: ”Trebuie să înțelegem că, la noi în țară, unitățile de cazare sunt împărțite în două”

Atenție la alegerea cazării: ”Trebuie să înțelegem că, la noi în țară, unitățile de cazare sunt împărțite în două”

de Laura Dinu    |    Iusti Fudulu    |   

Sorin Mierlea, președintele InfoCons, a explicat în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN că românii care pleacă în concediu în România trebuie să înțeleagă foarte bine că ”unitățile de cazare de la noi din țară sunt împărțite în două”. 

”Dacă plecăm în concediu și ajungem într-o stațiune, sau într-o localitate montană, este foarte important să înțelegem că unitățile de cazare sunt împărțite în două. Odată acele pensiuni agroturistice, care au una până la cinci margarete, și unitățile de cazare turistice, cu una până la cinci stele.

Ar fi bine ca înainte de a ajunge, să verificăm acea unitate de cazare. Câte stele sau margarete are, când a fost autorizată și pentru ce a fost autorizată. Pentru că dacă ea este autorizată doar pentru cazare, fără mâncare, dar ei pun pe site că avem și mâncare, trebuie să ne punem un mare semn de întrebare că acel serviciu, fiind neavizat, neautorizat, s-ar putea să ne trezim că ne îmbolnăvim sau cine știe ce lanț de trasabilitate are, de unde vine mâncarea respectivă.

Putem verifica simplu, în aplicația europeană InfoCons, introducem unitatea de cazare sau agenția de turism și ne spune când a fost autorizată, de ce a fost autorizată și dacă între timp i s-a retras licența, clar renunțăm”, explică Sorin Mierlea.

Cum putem fi păcăliți 

”Dacă am ajuns la hotel, trebuie să verificăm, în primul rând, dacă unitatea respectivă nu are mai multe corpuri de clădire sau mai multe etaje diferite, unde diferitele etaje sau diferitele corpuri de clădire sunt autorizate separat. Unul de patru stele, și unul de două stele. Pentru că este posibil să plătești patru stele și să fii cazat la două stele. Și aici este o problemă de a înțelege fiecare dintre noi ce drepturi avem.

Trebuie să înțelegem ce înseamnă patru stele și două stele, și aici aș vrea să fac o mențiune, chiar dacă discutăm despre o vacanță în România, 4 stele din România nu sunt egale cu patru stele din Ungaria, sau din Franța. Fiecare stat vine cu o anumită conformare cu privire la asta”, mai spune Sorin Mierlea în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN. 

Subiecte în articol: cazare hotel pensiune Sorin Mierlea InfoCons
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile