Alimentaţia bogată în produse ultraprocesate ar putea creşte riscul de cancer cu 12%, conform unui studiu realizat pe un număr de peste o sută de mii de persoane adulte de o echipă internaţională de oameni de ştiinţă, relatează Press Association.
Alimentele ultraprocesate, precum băuturile carbogazoase, produsele de panificaţie şi dulciurile ambalate şi mezelurile pot creşte riscul de apariţie a tumorilor, se arată în cercetare.
În medie, produsele procesate alcătuiesc până la 50% din alimentaţia unei persoane obişnuite din unele ţări dezvoltate şi pot contribui la creşterea riscului de cancer, au notat oamenii de ştiinţă din Brazilia şi Franţa.
Concluziile studiului, publicate în British Medical Journal, s-au bazat pe un sondaj efectuat pe grup format din 104.980 de persoane adulte din Franţa, cu vârsta medie de 43 de ani, care au consumat 3.300 de produse alimentare.