Antena 3 CNN Actualitate Atenție! Când se recomandă anestezia generală la stomatolog

Atenție! Când se recomandă anestezia generală la stomatolog

1 minut de citit Publicat la 23:22 12 Feb 2020 Modificat la 23:22 12 Feb 2020

Pe de altă parte, anestezia generală, prin intubare nazo-traheala, este folosita in medicina dentara doar pentru operatii complexe, in sfera orala si maxilo-faciala, in special asupra adultilor, in traumatisme intinse, extirpari de tumori sau reconstructii majore ale oaselor maxilare.

Totodata, este utilizata in implantologia speciala, atunci cand la pacientii cu maxilar sever atrofiat se insera mai multe implanturi zigomatice, simultan, potrivit implantodent.ro.

Procedura in sine implica urmatoarele aspecte: pacientul este intubat, i se administreaza substante si gaze specifice direct in plamani, de acolo fiind preluate de sange si transportate catre creier, loc unde acestea rup complet bariera dureroasa.

In aceasta situatie, respiratia se realizeaza artificial, asistata de aparate ultramoderne, care in acelasi timp monitorizeaza toate functiile vitale ale pacientului. Acest tip de anestezie se realizeaza numai cu participarea si asistenta medicului anestezist.

Inainte de efecuarea anesteziei generale, pacientul este minutios examinat clinic, pentru a fi depistate eventualele probleme de sanatate incompatibile cu anestezia generala. Sunt necesare radiografia pulmonara, rezultatul examenelor cardiace si acordul scris al specialistului cardiolog ca pacientul este apt pentru anestezia generala prin intubare.

Uneori, anestezia generala poate avea si efecte secundare, printre care ameteala, greata, somnolenta sau pierderea abilitatii de coordonare, simptome care vor fi depasite cu bine in conditii de siguranta si confort in rezervele confortabile ale clinicii, impreuna cu personalul nostru specializat.

Citește mai multe din Actualitate
» Citește mai multe din Actualitate
TOP articole