Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN Atentat în Bulgaria, care l-a vizat pe procurorul general: "Bomba era clar menită să ucidă"

Atentat în Bulgaria, care l-a vizat pe procurorul general: "Bomba era clar menită să ucidă"

Procurorul general al Bulgariei, vizat de o tentativă de asasinat. O bombă a fost detonată pe drumul ce îl aducea cu maşina la Sofia.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Luni, procurorul general al Bulgariei, Ivan Gheșev, a scăpat nevătămat în urma exploziei unui dispozitiv la trecerea mașinii sale oficiale.

Incidentul a avut loc pe drumul dintre Samokov și satul Kovachevtsi. Nu au existat răniți în incident - nici procurorul general, nici echipa care îi însoțea, nici alți cetățeni care participau la trafic.

Procurorul a reușit să supraviețuiască doar datorită unui Audi blindat. Mașina a fost avariată, avea geamurile sparte și au fost constatate și alte daune.

Poliția și anchetatorii au stabilit deja că o bombă cu șrapnel a fost detonată în locul în care se afla mașina procurorului, un dispozitiv care ar fi fost suficient de puternic pentru a distruge o mașină obișnuită și a-l ucide pe procurorul țării.

Citește și: Organizatoarea protestelor anti-UE din Moldova, Marina Tauber, a fost reținută pe aeroportul Chișinău. Avea interdicție de a părăsi țara

Premierul bulgar Boyko Borisov a declarat deja că aceasta este o provocare pentru autoritățile țării și pentru Bulgaria în ansamblu și cere cooperarea tuturor cetățenilor și a agențiilor de aplicare a legii în lupta împotriva acestor criminali, pe care îi numește teroriști.

Ivan Geshev a devenit procuror-șef al Bulgariei în urmă cu patru ani, iar din 1993 lucrează în cadrul procuraturii. În întreaga țară, politicieni și bulgari obișnuiți își exprimă sprijinul pentru el.

A fost declarată stare de alertă. Explozia a provocat un crater cu diametrul de trei metri.

Oficialii Bulgariei se vor întruni mâine în ședință. S-a deschis o anchetă în acest caz, se reface traseul mașinilor și au fost instituite noi măsuri de siguranță.

Petăr Todorov, secretar general în Ministerul de Interne, a menţionat că nimeni nu a fost rănit în și că "ameninţările la adresa vieţii şi sănătăţii oricărei persoane sunt absolut inacceptabile" şi guvernul va lua măsuri ferme. 

"Bomba era clar menită să ucidă. Nu a fost destinată să intimideze, nu au fost artificii", a declarat la rândul său, Borislav Sarafov, procuror adjunct şi director al Serviciului Naţional de Investigaţii, adăugând că familia lui Gheşev era cu el în vehicul.

 

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile