Antena 3 CNN Externe Atac terorist în sudul Israelului. Un bărbat trage în oameni, într-un McDonald’s. Momentul atacului, surprins de camerele video

Atac terorist în sudul Israelului. Un bărbat trage în oameni, într-un McDonald’s. Momentul atacului, surprins de camerele video

de M.P.    |   

Un ofițer al Poliției de Frontieră a fost ucis și cel puțin alte 10 persoane au fost rănite când un terorist a deschis focul în stația de autobuz din Beersheba duminică după-amiază.

Victima a fost identificată ca fiind sergentul Shira Suslik, ofițer al Poliției de Frontieră din Beersheba. Ea a fost ucisă atunci când un bărbat înarmat a intrat într-un McDonald's din stația centrală de autobuz din sudul orașului și a deschis focul asupra celor din interior, potrivit Times of Israel.

Atacatorul, despre care s-a spus că a fost ucis la fața locului de către soldații IDF, a fost identificat drept Ahmad al-Uqbi, 29 de ani, cetățean israelian din satul beduin nerecunoscut Uqbi, de lângă Hura. Se spune că acesta are antecedente penale.

"Mai multe persoane au fost rănite într-un atac cu armă de foc în staţia centrală de autobuze din Beer Şeva", a anunţat poliţia într-un comunicat, conform Agerpres.

"Teroristul a fost neutralizat, iar forţele de poliţie sunt la faţa locului", adaugă comunicatul.

Armata israeliană a fost plasată duminică în stare de alertă de teama unor atentate, cu o zi înainte de marcarea unui an de la atacul fără precedent al Hamas pe teritoriul israelian, atac ce a declanşat războiul din Fâşia Gaza.

Magen David Adom, echivalentul israelian al Crucii Roşii, a informat iniţial cu privire la opt răniţi la locul atacului, dintre care o femeie se afla în stare gravă. Ulterior, aceeaşi sursă a anunţat că femeia de 25 de ani a decedat din cauza rănilor suferite, iar numărul persoanelor rănite a fost majorat. "Echipele de salvare au declarat moartea unei femei de 25 de ani şi au evacuat zece răniţi spre spitalul Soroka", a precizat Magen David Adom.

Şapte persoane au fost ucise marţi cu armă automată şi armă albă de către doi palestinieni în Cisiordania ocupată într-o staţie de tramvai din Tel Aviv, în centrul Israelului.

Acest atac de la Telv Aviv, revendicat de Hamas, a fost atacul cel mai sângeros comis de mişcarea islamistă palestiniană pe teritoriul israelian după 7 octombrie

Subiecte în articol: Israel atac beer sheva
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile