Antena 3 CNN Externe Atac masiv asupra Rusiei. Ucraina a lansat zeci de drone în Crimeea, în timpul nopții

Atac masiv asupra Rusiei. Ucraina a lansat zeci de drone în Crimeea, în timpul nopții

de Bianca Chirilă    |   

Ministerul rus al Apărării a afirmat joi că a doborât în timpul nopţii de miercuri spre joi 33 de drone aeriene ucrainene deasupra Crimeei, precum şi zece drone navale ce se îndreptau spre peninsula anexată de Moscova în 2014, informează AFP, potrivit Agerpres.

„Sistemele de apărare aeriană în serviciu au distrus şi interceptat 33 de drone aeriene deasupra teritoriului republicii Crimeea”, a raportat ministerul rus într-un comunicat postat pe reţeaua socială Telegram, adăugând că armele „în serviciu în Marea Neagră au distrus zece drone navale ce se îndreptau spre Peninsula Crimeea”.

Tot joi, guvernatorul regiunii instalat în funcţie de Moscova, Mihail Razvojaev, a anunţat pe Telegram că zgomotele puternice auzite la Sevastopol cu o zi înainte aveau legătură cu o ripostă a armatei ruse „în faţa unei tentative de atac a unei drone de suprafaţă”.

La sfârşitul lui iunie, Moscova acuzase Ucraina că a întreprins un atac sângeros în Crimeea cu ajutorul unor rachete americane, ucigând cel puţin patru persoane, dintre care doi copii, şi rănind alte peste 150 de persoane, potrivit autorităţilor locale instalate de Rusia.

Două drone au mai fost neutralizate în timpul nopţii în regiunea Briansk, în vestul Rusiei, potrivit Ministerului Apărării rus.

„Nu există nicio victimă sau pagube materiale”, a raportat joi dimineaţa guvernatorul local Aleksandr Bogomaz, pe Telegram.

Ucraina şi-a intensificat anul acesta atacurile pe teritoriul rus, vizând atât situri energetice care, potrivit ei, alimentează armata rusă, cât şi oraşele şi satele situate în apropierea imediată a frontierei şi în Crimeea.

Cele două părţi folosesc drone în mod intensiv de la începutul conflictului, în februarie 2022.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un val de căldură cuprinde România. ANM a emis avertizare cod galben