Antena 3 CNN Externe Atac mafiot în Grecia, într-o stațiune frecventată de români. Mai mulți oameni au fost împușcați, iar turiștii au intrat în panică

Atac mafiot în Grecia, într-o stațiune frecventată de români. Mai mulți oameni au fost împușcați, iar turiștii au intrat în panică

de Naty Badea    |   

Un atac cu arme de foc și arme albe a avut loc într-una dintre destinațiile de vacanță din Grecia preferate de români, relatează Antena 3 CNN.

Trei oameni au fost răniți, dintre care unul este în stare foarte gravă.

Atacul, care s-a petrecut în apropierea unui bar din regiunea Halkidiki, ar fi fost comis de mafia bulgară și ar fi avut legătură cu împărțirea unor zone de influență.

"Împușcăturile și celelalte violențe au avut loc la un bar din zona plajei din Halkidiki și i-au luat prin surpridere pe turiștii prezenți, care au intrat în panică.

Opt persoane au fost arestate în acest caz, care pare a fi o reglare de conturi motivată de împărțirea zonelor de influență între membrii mafiei bulgare.

Când suspecții au fost arestați, polițiștii greci au găsit asupra lor bastoane, cuțite și spray-uri cu piper.

Presa din Bulgaria a relatat că unul dintre arestați ar fi Kiril Kirov, zis Rusul, un interlop din gruparea "Ciocanele lui Taki", a traficantului de droguri Christophoros Amanatidis", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Naty Badea.

Ce spune presa bulgară despre atacul mafiot din Halkidiki

Jurnaliștii bulgari au scris că, în atacul din Halkidiki, Kiril Kirov și gărzile sale de corp i-au bătut și împușcat pe angajații unui local deținut de un alt cetățean bulgar.

"În seara zilei de 16 august, într-un club de noapte din stațiunea Hanioti (situată în regiunea Halkidiki, n.r.) a avut loc un conflict între șapte cetățeni bulgari, proprietarul și personalul localului, în urma căruia două persoane au fost împușcate, iar o alta a suferit răni ușoare.

Persoanele rănite au fost internate la spitalul din Poligiros", a precizat Consulatul bulgar de la Salonic, pe baza informațiilor de la poliția elenă.

Jurnaliștii bulgari precizează interlopul Kirov și bodiguarzii săi au fost reținuți pentru agresiune și folosirea armelor de foc. 

Kirov, care și-a petrecut ultimii zece ani în banda traficantului de narcotice Christophoros Amanatidis - Taki, și-a început cariera infracțională ca dealer de droguri într-un cartier din Sofia.

A fost arestat de mai multe ori în Bulgaria, iar în 2016 a fost reținut în Bali pentru fraudă cu carduri bancare.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile