Antena 3 CNN Alegeri Locale 2016 Atac dur în interiorul PNL: Am procedat ca Iliescu în anii 90. A fost în înfrângere devastatoare

Atac dur în interiorul PNL: Am procedat ca Iliescu în anii 90. A fost în înfrângere devastatoare

Fostul candidat la Primăria sectorului 5, deputatul PNL Ovidiu Raețchi, lansează o analiză crudă la adresa formațiunii liberale după eșecul în alegerile locale.

"Putem alege să privim partea goală (Bucureşti, Constanţa, Craiova) sau partea plină a paharului (Cluj, Oradea). În funcţie de asta, vom vorbi despre „o înfrângere majoră”, o „catastrofă” sau „un scor rezonabil, dar sub aşteptări”. Cred că e mult mai responsabil pentru PNL să alegem prima variantă. Implicaţiile de trend şi de prestigiu ale Bucureştiului sunt covârşitoare. E o înfrângere devastatoare. În urmă cu 24 de ore nimeni nu îşi imagina un Bucureşti 100% roşu.

Insurgenţa începută de Nicuşor Dan la Bucureşti va deveni un val şi mai mare la alegerile parlamentare. Pentru că Nicuşor ştie clar pe cine reprezintă: tinerii educaţi, cosmopoliţi, dinamici şi care sunt nemulţumiţi de sistem în ansamblu. Faptul că au existat câteva zile când Partidul Naţional Liberal, marele modernizator al României, s-a trezit înjurând „ONG-urile lui Soros” sau Institutul Wiesel pentru că îl atacă „în mod interesat” pe Marian Munteanu a fost unul dintre cele mai bizare momente din istoria recentă a partidului. Aşa proceda Iliescu în anii 90. În acest mod ne-am atacat chiar nucleul electoral. Nu ne-au plăcut oengiştii? Nu ne-au plăcut hipsterii? Ei, uite că ne-au bătut de ne-a sunat apa-n cap. Pentru că liberalii sunt oengiştii şi hipsterii de ieri, care trebuie să găsească resurse constante de întinerire, nu să se băbească în funcţii", scrie Ovidiu Raețchi, în Adevărul.

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile