Antena 3 CNN Externe Atac armat, lângă o autostradă din Kentucky, SUA. Şapte persoane au fost rănite. Atacatorul este „înarmat şi periculos”

Atac armat, lângă o autostradă din Kentucky, SUA. Şapte persoane au fost rănite. Atacatorul este „înarmat şi periculos”

de Milena Niță    |   

Şapte persoane au fost rănite într-un atac armat în trafic, care a avut loc în apropierea unei autostrăzi din Kentucky, în Statele Unite, au anunţat duminică autorităţile din acest stat, potrivit rainews.it.

Incidentul armat a avut loc pe Autostrada 75, într-o zonă rurală, la sud de Lexington, în apropiere de oraşul Londra, au afirmat autorităţile.

Totul s-a desfăşurat în comitatul Laurel, situat la aproximativ 145 de kilometri sud de oraşul Lexington, de-a lungul autostrăzii I-75 din Kentucky, o mare arteră nord-sud care traversează jumătate din Statele Unite.

Poliția locală a precizat că autostrada a fost închisă circulației. 

Incidentul a început cu puţin înainte de ora locală 6 p.m., poliţiştii fiind chemaţi după ce s-a raportat că s-a tras asupra mai multor vehicule pe autostradă, în Laurel County. Împuşcăturile ar fi venit dintr-o zonă împădurită sau de pe un pasaj.

„Nu sunt persoane decedate, la acest moment. Nimeni nu a fost ucis, din fericire, dar continuaţi să vă rugaţi”, a spus primarul din Londra, Randall Weddle, într-o declaraţie video.

Potrivit autorităților, Joseph A. Couch, în vârstă de 32 de ani, este suspectat că ar fi autorul atacului armat. 

El a fost arestat anterior pentru amenințare teroristă, pe 8 februarie, precum și pentru conducere în stare de ebrietate în 2020. 

Biroul şerifului a indicat că suspectul pare „înarmat şi periculos”, nimeni să nu se apropie de el, iar autostrada a fost închisă în ambele sensuri de circulaţie.

Guvernatorul statului Kentucky, Andy Beshear, le-a cerut locuitorilor să evite zona atacului armat.

Londra este un oraş mic, cu aproximativ 8.000 de locuitori, situat la circa 100 de mile nord-vest de capitala statului, Frankfort.

Cu mai multe arme de foc decât oameni, Statele Unite au cea mai mare rată a mortalităţii prin arme de foc dintre toate ţările dezvoltate.

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile