Antena 3 CNN Externe Atac armat într-un liceu din Georgia: Cel puțin 4 morți și 9 răniți. Un băiat de 14 ani a fost reținut

Atac armat într-un liceu din Georgia: Cel puțin 4 morți și 9 răniți. Un băiat de 14 ani a fost reținut

de Ioana Coman    |   

Cel puțin patru oameni au muri într-un atac armat care a avut loc miercuri într-un liceu din statul american Georgia. De asemenea, nouă persoane au fost rănite și transportate la spital. Suspectul, un adolescent de 14 ani, a fost reținut.

Suspectul are doar 14 ani

ACTUALIZARE. Atacatorul care a deschis focul în interiorul Liceului Apalachee este un băiat în vârstă de 14 ani, a declarat o sursă pentru CNN. 

Potrivit unor surse citate de ABC News, adolescentul era și el elev la liceul Apalachee.

De asemenea, nouă persoane rănite au fost spitalizate în urma schimbului de focuri care a avut loc miercuri la Liceul Apalachee, potrivit Biroului de Investigații din Georgia. 

Agenția a confirmat într-o postare pe X că patru persoane au fost ucise și că o persoană este în custodie. Aceasta a adăugat că „rapoartele potrivit cărora suspectul a fost «neutralizat» sunt inexacte”.

Liceul Apalachee ar fi primit anterior o amenințare telefonică, au declarat mai mulți oficiali din cadrul forțelor de ordine pentru CNN.

Oficialii din Georgia spun că liceul a primit un apel telefonic în această dimineață, în care se avertiza că vor avea loc atacuri armate în cinci școli și că Apalachee va fi prima.

Nu se știe cine a efectuat apelul. Oficialii au declarat pentru CNN că investighează apelul și locul de unde a fost efectuat.

Biden: Nu pot accepta ca asta să devină normă

Statele Unite nu pot accepta ca împuşcăturile mortale din şcolile ţării "să devină normă", a afirmat miercuri preşedintele american Joe Biden, declarându-se "îndurerat" de uciderea mai multor persoane într-un atac armat într-un liceu de lângă Atlanta, relatează AFP.

"Ceea ce ar fi trebuit să fie o întoarcere fericită la Winder, Georgia, se transformă într-un memento oribil: violenţa cu armă de foc continuă să distrugă vieţile cetăţenilor noştri", a adăugat preşedintele SUA, cerând încă o dată Congresului să acţioneze, în special prin interzicerea puştilor de asalt.

Patru persoane ucise

ACTUALIZARE. Cel puțin patru persoane au fost ucise și alte aproximativ 30 au fost rănite în schimbul de focuri de la liceul Apalachee din Winder, Georgia, potrivit surselor citate de CNN.

Deocamdată nu se știe câte dintre răni provin din împușcături.

Potrivit surselor CNN, suspectul care a fost reținut este un adolescent, însă nu se știe la acest moment dacă acesta era elev al liceului respectiv sau nu.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Poliţia din Georgia a anunţat că a răspuns la un incident cu focuri de armă la liceul Apalachee, din Winder, Georgia, relatează Reuters, citând surse din cadrul oamenilor legii, potrivit Agerpres.

Un suspect a fost reţinut, a anunţat biroul şerifului din comitatul Barrow într-un comunicat.

Operațiunea s-a încheiat, iar studenții au putut părăsi liceul la prânz, potrivit unui purtător de cuvânt pentru şcolile din comitatul Barrow.

Casa Albă a anunţat că preşedintele Joe Biden a fost informat despre incidentul armat de la liceul din Georgia.

În imaginile surprinse de dronă pot fi văzute mai multe ambulanţe care se deplasează spre liceu.

CNN scrie că un rănit a fost transportat la spital cu un elicopter.

"La ora locală 10.23, ofiţerii din mai multe agenţii şi personalul de la urgenţă şi pompieri au fost trimişi la liceu pentru a răspunde unui incident cu focuri de armă în desfăşurare", a precizat biroul şerifului.

Biroul FBI din Atlanta a trimis agenţi la liceu pentru a susţine poliţia locală, a declarat Jenna Sellitto, o purtătoare de cuvânt al biroului. 

Subiecte în articol: Georgia atac armat
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile