Antena 3 CNN Externe Atac armat în Austria: Primarul unui oraș a fost ucis. Poliția avertizează că suspectul este „liber și periculos”

Atac armat în Austria: Primarul unui oraș a fost ucis. Poliția avertizează că suspectul este „liber și periculos”

de Andreea Ştefan    |   

Primarul orașului austriac Kirchberg ob der Donau, Franz Hofer, în vârstă de 64 de ani, a fost împușcat mortal luni dimineața în districtul Rohrbach, potrivit RTL Today.

Potrivit primelor informații, suspectul, cunoscut ca fiind vânător, este încă în libertate și este considerat foarte periculos. Poliția și echipele de intervenție de urgență s-au deplasat la fața locului, unitatea specială antiteroristă austriacă, Cobra, fiind implicată activ în eforturile de căutare.

Incidentul a mai făcut o victimă, autoritățile confirmând un al doilea mort, care era un lider de vânătoare local. Potrivit unor surse de știri austriece, este posibil ca o a treia victimă să fi fost împușcată, însă aceasta nu a fost încă confirmată oficial. Locuitorii au fost îndemnați să rămână în casă și să transmită mesaje de avertizare vecinilor.

Investigațiile la locurile crimelor din Altenfelden și Arnreit sunt în curs, poliția încercând să reconstituie circumstanțele acestor atacuri violente.

Liderul local al partidului, Florian Hiegelsberger, s-a declarat profund îndurerat de pierderea primarului Hofer: „Sunt profund șocat de ceea ce s-a întâmplat. Îl cunoșteam personal foarte bine pe Franz Hofer. Este de necrezut ceea ce tocmai s-a întâmplat”.

Guvernatorul Thomas Stelzer a fost, de asemenea, informat cu privire la incident, care a lăsat locuitorii în spaimă și oficialitățile locale devastate.

Unități de urgență suplimentare, inclusiv un vehicul blindat, au fost desfășurate în timpul căutării urgente a suspectului care ar fi tras asupra altor două persoane în cursul zilei.

Etichete: atac armat Austria
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile