Antena 3 CNN Externe Asul din mânecă al Kamalei Harris. Cum vrea să se folosească de dosarul medical ca să câștige teren în fața lui Trump

Asul din mânecă al Kamalei Harris. Cum vrea să se folosească de dosarul medical ca să câștige teren în fața lui Trump

de Bianca Chirilă    |   

Democrata Kamala Harris, în vârstă de 59 de ani, va publica sâmbătă un raport medical care va concluziona că are „rezistenţa fizică şi mintală necesară pentru a îndeplini sarcinile preşedinţiei” Statelor Unite, potrivit unuia dintre consilierii săi de campanie, transmite CNN.

Potrivit acestei surse, care a solicitat anonimatul, vicepreşedinta SUA speră să folosească acest raport pentru a alimenta o dezbatere privind condiţia fizică a rivalului său republican Donald Trump, în vârstă de 78 de ani.

„Ea posedă rezistența fizică și mentală necesară pentru a îndeplini cu succes îndatoririle președinției, inclusiv pe cele de șef executiv, șef de stat și comandant suprem”, a declarat un reprezentant al campaniei sale.

Vârsta a fost o preocupare majoră pentru alegători atunci când președintele Joe Biden, în vârstă de 81 de ani, a anunțat că va candida din nou. Ieșirea sa din cursă a deschis ușa pentru democrați să treacă la ofensivă și să se folosească de acest aspect.

Prin urmare, vicepreşedinta ar dori să readucă subiectul în actualitate, în avantajul ei. 

În noiembrie 2023, Trump a postat pe rețelele sociale o scrisoare de la medicul său, Bruce Aronwald, în care doctorul a spus că „sănătatea generală a lui Trump este excelentă”, însă nu au fost publicate recent rapoarte oficiale cu privire la starea de sănătate a fostului președinte.

Trump nu și-a publicat dosarele medicale reale, iar în rapoartele anterioare despre sănătatea sa din trecut a folosit adesea un limbaj hiperbolic.

Harris nu și-a mai publicat niciodată dosarele medicale. Ea a spus pe rețelele sociale că mama ei, Shyamala Gopalan Harris, care a murit de cancer de colon în 2009, a lucrat ca cercetător în domeniul cancerului de sân și a pledat pentru screeningul cancerului de sân.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile