Astronomii din cadrul NASA au folosit informaţiile transmise de telescopul spaţial Hubble, care a detectat hidrogen şi heliu la suprafaţa exoplanetei denumită „55 Cancri e”. Aceasta are o dimensiune de două ori mai mare faţă de cea a planetei noastre şi o masă de opt ori mai mare, în comparaţie cu Pământul. Exoplaneta se află la o distanţă de circa 40 de ani-lumină faţă de sistemul nostru solar.
„Cercetările pe care le-am făcut ne-au permis să obţinem primele informaţii referitoare la structura atmosferei unei exoplanete asemănătoare Terrei. Acum avem indicii despre modul în care s-a format acest obiect cosmic şi cum a evoluat în timp”, a declarat Giovanna Tinetii, cercetător în cadrul University College London.
Exoplaneta a fost descoperită în anul 2004. La 8 ani după aceea, cercetătorii au realizat un studiu în cadrul căruia au analizat masa lui 55 Cancri e, dar şi compoziţia stelei sale gazdă. Oamenii de ştiinţă americani au descoperit, astfel, că în structura interioară a exoplanetei se află o cantitate enormă de carbon. Acest rezultat i-a determinat pe astronomi să susţină că „55 Cancri e ar putea fi o adevărată planetă-diamant”.