Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN O asistentă de la Spitalul Pantelimon a fost reţinută pentru mărturie mincinoasă, în dosarul morților suspecte

O asistentă de la Spitalul Pantelimon a fost reţinută pentru mărturie mincinoasă, în dosarul morților suspecte

Avem prima reținere în dosarul morților suspecte de la Spitalul Pantelimon din Bucureşti.

de Georgiana Murgilă    |   

Asistenta care a fost audiată astăzi în dosarul morților suspecte a fost reținută pentru 24 de ore. Aceasta este acuzată că a mințit în mărturie.

Vorbim despre una dintre asistentele care se afla pe una din turele în legătură cu care se fac acuzaţiile de dozarea nepotrivită a unui medicament (noradrenalină, un neurotransmiţător utilizat pentru creşterea sau menţinerea tensiunii arteriale) şi despre care susțin, cei care au depus  sesizări la Parchet, că ar fi dus la moartea unor persoane care erau internate la terapie intensivă în Spitalul Sfântul Pantelimon.

Martora a fost luată, practic, cu mandat de acasă, după ce nu s-a prezentat inițial la audieri.

Asistenta a mai dat declarație în trecut, în cadrul acestei anchete. Ea a fost acuzată de mărturie mincinoasă, a dobândit calitatea de suspect şi a fost reținută pentru 24 de ore, ceea ce înseamnă că mâine, cel mai probabil, va fi din nou audiată de către anchetatori, care vor decide dacă o vor propune către arestare preventivă.

Mai exact, femeia ar fi refuzat să facă unele precizări în faţa anchetatorilor şi aceştia ar fi prins-o cu minciuna în legătură cu fisele medicale pe care le-au analizat deja poliţiştii de la Serviciul Omoruri şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. 

Reamintim că, ancheta a fost deschisă după ce Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a fost sesizat de un angajat al Spitalului Clinic de Urgenţă ”Sf. Pantelimon” din Bucureşti în 11 aprilie, cu privire la faptul că, ”în perioada 4-7 aprilie 2024, în Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a spitalului ar fi decedat cca. 20 de pacienţi, ca urmare a reducerii voluntare, de către personalul medical, a dozei de noradrenalină”.

Ancheta a arătat că în perioada indicată de reclamant 17 pacienți au murit în acest spital, la ATI.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Festival de miștouri online la adresa lui George Simion