Antena 3 CNN Emisiuni România Inteligentă Asigurarea care poate salva averea după cutremure sau inundaţii. Marcel Boloş: "Polița nu ar trebui să lipsească din gospodăria oamenilor"

Asigurarea care poate salva averea după cutremure sau inundaţii. Marcel Boloş: "Polița nu ar trebui să lipsească din gospodăria oamenilor"

Seria de dezastre naturale care a lovit România în ultima vreme scoate la iveală și nepăsarea autorităților, și lipsa de informare a populației. Marcel Boloş, ministrul de Finanţe, a vorbit despre poliţa de asigurare a locuinţelor în cadrul conferinţei "Liniștea de după dezastru. Asigurarea obligatorie a locuințelor - soluții salvatoare" organizată de România Inteligentă.

de Georgiana Adam    |   

Cifrele ne arată că, din păcate, puțini români au înțeles că asigurarea obligatorie le poate salva avuția în caz de inundații, alunecări de teren sau cutremure.

"Când discutăm de calamităţi naturale, alternativa cea mai serioasă şi sigură e asigurarea obligatorie de locuinţe, pentru că ne păzeşte de aceste pagube iminente în situaţii de calamităţi sau dezastre naturale.

Îndemnul nostru pentru a avea o protecţie împotriva acestei categorii de risc e sa apelăm la acest instrument de risc (...).

Piața asigurărilor este cea care o recomandăm și o susținem noi, Ministerul Finanțelor, pentru că ea are mecanismele corecte pentru intervenție", a spus ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, marţi, la Conferința Națională "Liniștea de după dezastru. Asigurarea  obligatorie a locuințelor – soluții salvatoare”, organizată de postul de televiziune Antena 3 CNN, parte a Intact Media Group, alături de cotidianul național Jurnalul.

De altfel, în România, deși avem obligația legală, deși avem sancțiuni, doar 20% dintre oameni se asigură.

"Într-adevăr, trebuie să fim mult mai fermi în aplicarea cadrului legal și să încercăm și pe alte căi să convingem populația că este în beneficiul lor să aibă aceste asigurări.

Și s-a dovedit eficiența unor astfel de instrumente pe piața asigurărilor, fiind o poliță de asigurare care ar trebui să nu lipsească din gospodăria oamenilor.

Sigur că are și un cost, o primă de asigurare. Dar aici discutăm de raportul acesta între costul pe care îl avem cu prima de asigurare și beneficiul situații de risc și, de aceea, susținem că cel mai corect mod și cea mai corectă modalitate este aceea de a avea aceste asigurări obligatorii de locuințe și a le folosi, pentru că nu se știe niciodată când apelăm la ele: de la simpla inundație într-un apartament, într-un bloc de locuințe până la aceste catastrofe care intervin", a continuat ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, marţi, la conferinţa România Inteligentă, organizată de Antena 3 CNN.

Subiecte în articol: marcel bolos România Inteligentă
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un paradis turistic din Italia este nevoit să refuze turiști pentru că nu mai are apă