Responsabilii acestei instituții spun că pentru aceste vehicule pe două roți care ating care o viteză mai mare de 25 km/h ar trebui să se încheie asigurare obligatorie.
Asigurarea ar urma să acopere costurile unor accidente, fie că este vorba despre rănirea persoanei care folosește trotineta sau bicicleta, fie că e vorba de lovirea unei alte persoane sau a unei mașini.
"Autoritatea de Supraveghere Financiară lucrează la transpunerea unei Directive europene în legislația internă, astfel încât să îi oblige pe cei care folosesc trotinete sau biciclete electrice să dețină o poliță RCA.
Citește și: Adio trotinete electrice. Prima capitală din Europa care interzice închirierea lor
O astfel de asigurare ar urma să fie încheiată atât de firmele care închiriază acest tip de vehicule, cât și de către persoanele fizice care dețin trotinete sau biciclete electrice.
Reprezentanții ASF consideră că o astfel de obligativitate ar fi binevenită, având în vedere că trotineta devine, pe zi, ce trece o prezență obișnuită pe străzile și trotuarele din România.
Doar anul trecut s-au înregistrat 95 de accidente rutiere în care au fost implicate trotinete electrice. 90 de persoane au fost rănite, iar trei și-au pierdut viața.
Cel puțin deocamdată, nu se știe care va fi prețul pentru o astfel de asigurare obligatorie. Ar mai fi de spus că deja există pe piața asigurărilor polițe facultative, care acoperă diverse riscuri și care sunt destinate utilizatorilor de trotinete sau biciclete electrice cu viteza limitată la 25km/h", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Andrei Naiță.