Antena 3 CNN Life Sănătate Așa arată ficatul unui bolnav de cancer la ficat. Cum poți depista la timp această boală

Așa arată ficatul unui bolnav de cancer la ficat. Cum poți depista la timp această boală

1 minut de citit Publicat la 12:46 01 Aug 2017 Modificat la 12:46 01 Aug 2017

Carcinomul hepatocelular este tipul de cancer cel mai des întâlnit, iar la nivel mondial, acesta produce anual un număr tot mai mare de decese și asta pentru că simptomele încep să apară destul de târziu, atunci când boala este deja într-un stadiu avansat.

Cancerul hepatic a fost studiat în detaliu de oamenii de știință și aceștia au descoperit că această boală apare pe fondul neglijenței oamenilor. Astfel, un stil de viață dezordonat, un regim alimentar bogat în grăsimi și un consum ridicat de alcool sunt elementele care pot duce la declanșarea bolilor hepatice.

Apare atunci când la nivelul ficatului există malformații congenitale, dacă organismul este infestat cu virusul hepatitei B și C sau dacă bolnavul obișnuiește să consume cantități mari de alcool, obicei ce favorizează apariția cirozei. Pe lângă aceste cauze și persoanele care suferă de pe urma obezității pot dezvolta această boală, cunoscută și sub denumirea de boala ficatului gras.

În momentul în care carcinomul hepatocelular se instalează în organism, la nivelul celulelor ficatului se produc modificări semnificative. În primele faze ale bolii, simptomele nu apar. Pe măsură ce boala avansează, bolnavul poate observa pierderi în greutate, lipsa poftei de mâncare, dureri abdominale, grețuri, vărsături, icter și stare generală proastă. Continuarea AICI. 

Etichete: cancer ficat boala medici
Citește mai multe din Sănătate
» Citește mai multe din Sănătate
TOP articole