Antena 3 CNN Externe Armata ucraineană publică imagini din primele ore ale invaziei din Kursk. Kievul spune că a ocupat 1.150 de km pătrați din Rusia

Armata ucraineană publică imagini din primele ore ale invaziei din Kursk. Kievul spune că a ocupat 1.150 de km pătrați din Rusia

de Robert Kiss    |   

Armata ucraineană a publicat pentru prima dată imagini din primele ore ale incursiunii transfrontaliere în regiunea Kursk din Rusia.

Operațiunea a ajuns în a 11-a zi, iar Kievul susține că a capturat 1.150 de kilometri pătrați de teritoriu rus și 82 de așezări, inclusiv orașul Sudja.

Videoclipul publicat de biroul de presă al Comandamentului trupelor de asalt combină filmări cu drone cu înregistrări realizate de soldați la sol.

În imagini apar soldați, tancuri și vehicule blindate ucrainene care intră în Oblastul Kursk, distrug sau capturează forțele ruse și îndepărtează un steag rusesc în timp ce afișează steagul trupelor aeriene ucrainene.

„Deminarea, trecerea graniței, distrugerea liniilor de apărare ale inamicului, atacuri aeriene, artilerie, prizonieri”, se arată în descrierea videoclipului.

„Pregătirea atentă, planificarea, surpriza, spiritul de luptă și tăcerea informațională au devenit decisive în etapa inițială a operațiunii”, spune armata ucraineană.

Unii experți au legat succesul tactic al Ucrainei în regiunea Kursk de utilizarea eficientă a armelor combinate, și anume tancuri, artilerie și drone.

Kievul a spus că, mai degrabă decât capturarea teritoriului rus, incursiunea urmărește să protejeze viețile ucrainene prin prevenirea atacurilor transfrontaliere și oprierea întăririlor ruse.

În ciuda informațiilor că Rusia mută cel puțin unele forțe în acest sector, trupele Kievului din estul Ucrainei spun că situația de acolo rămâne sub controlul lor, în timp ce Moscova își continuă avansul în estul Ucrainei lângă Pokrovsk și Toretsk.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile