Antena 3 CNN Externe Armata israeliană anunţă o „ofensivă decisivă” împotriva grupării Hezbollah

Armata israeliană anunţă o „ofensivă decisivă” împotriva grupării Hezbollah

Generalul israelian Ori Gordin şi-a anunţat vineri subordonaţii că efectivele din nordul Israelului se pregătesc pentru o „ofensivă decisivă” împotriva grupării Hezbollah din Liban.

Între armata israeliană şi mişcarea islamistă şiită Hezbollah, apropiată de Iran, au loc aproape zilnic schimburi de focuri, după atacul din 7 octombrie al grupării palestiniene Hamas împotriva Israelului, care a declanşat războiul din Fâşia Gaza. Hezbollah afirmă că atacă Israelul pentru a-şi susţine aliaţii din Hamas.

Într-un discurs în faţa trupelor din nordul Israelului, pe care le comandă, generalul Ordin a afirmat că „am eliminat deja peste 500 de terorişti din Liban, majoritatea dintre ei fiind membri ai Hezbollah”, arată un comunicat al armatei, citat de AFP, preluată de Agerpres.

Operaţiunile israeliene din regiunea respectivă au ca obiectiv protecţia populaţiei şi „pregătirea tranziţiei spre o ofensivă”, a adăugat comandantul.

„Când va veni momentul şi vom trece la ofensivă, va fi o ofensivă decisivă”, a mai spus el.

Un bilanţ al AFP bazat pe mai multe surse arată că din 8 octombrie şi-au pierdut viaţa în urma violenţelor cel puţin 523 de libanezi, majoritatea combatanţi. S-a confirmat că 342 din ei erau luptători din Hezbollah, însă - fapt pe care Ordin nu l-a menţionat - 104 victime sunt civile. În acelaşi timp, în nordul Israelului au fost ucişi cel puţin 18 militari şi 13 civili evrei, conform rapoartelor armatei.

Violenţele transfrontaliere au determinat strămutarea a zeci de mii de locuitori din Liban şi Israel.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile