Antena 3 CNN Actualitate Locale Aplicaţie unică în România, dezvoltată de UPU SMURD Bihor pentru urmărirea în timp real a stării pacienţilor | Când va putea fi utilizată

Aplicaţie unică în România, dezvoltată de UPU SMURD Bihor pentru urmărirea în timp real a stării pacienţilor | Când va putea fi utilizată

Redacția Antena 3 CNN
1 minut de citit Publicat la 21:30 14 Feb 2024 Modificat la 21:30 14 Feb 2024

Potrivit şefului UPU SMURD Bihor, aplicaţia a fost finalizată acum în forma în care poate fi utilizată în siguranţă şi de către familiile pacienţilor.

Aceasta oferă informaţii despre investigaţiile efectuate, tratamente sau numele medicului curant şi chiar evoluţia durerii, dar va fi folositoare şi personalului medical, mai ales la schimbul de ture.

"Eu cred că este chiar o premieră europeană, sigur; s-ar putea şi la nivel mondial, dar evident nu pot să spun că eu cunosc toate aplicaţiile din sfera medicală", a afirmat miercuri, într-o conferinţă de presă, şeful UPU SMURD Bihor, dr. Hadrian Borcea, iniţiatorul acestui proiect, potrivit Agerpres.ro

Aplicaţia este o idee a medicului Hadrian Borcea, plecând de la numărul mare de urgenţe, unele cu grad de complexitate ridicat, pe care spitalul le gestionează.

Astfel, va fi rezolvată necesitatea de a comunica mai bine cu aparţinătorii pacienţilor, care au foarte multe temeri, fiind îngrijoraţi de starea bolnavului din familia lor.

"Dacă pacientul vine cu o durere de nivel 7 şi după jumătate de oră, după calmante, are 6, după aia 5, poate să vadă că este o durere în scădere, că evoluţia este spre bine", a explicat dr. Hadrian Borcea.

Pe fişa pacientului este un cod QR care conţine datele pacientului respectiv. Scanând acest cod, se vor descoperi datele de identificare a pacientului. În plus, în partea de jos a fişei, este un formular stabilit prin lege care impune solicitarea acordului pacientului pentru informaţiile transmise.

Aplicaţia "apartinator.ro" rulează doar pe telefoanele mobile şi va fi funcţională începând de joi, fiind realizată voluntar de un grup de trei tineri IT-işti orădeni, Alex Oancea, Mihai Petruţiu şi Radu Petruţiu de la Monad Systems, care au muncit la ea mai bine de un an.

Aplicaţia mai are o componentă importantă pentru medici şi asistenţi: urmărirea fluxului pacienţilor în cadrul UPU SMURD, cu menţionarea informaţiilor privind tratamentele efectuate.

Etichete: UPU SMURD Bihor
Citește mai multe din Locale
» Citește mai multe din Locale
TOP articole