Antena 3 CNN Externe Aplicația TikTok, interzisă pentru personalul Comisiei Europene. Care este motivul din spatele deciziei

Aplicația TikTok, interzisă pentru personalul Comisiei Europene. Care este motivul din spatele deciziei

Personalul Comisiei Europene trebuie să renunțe la aplicația chineză TikTok, iar măsura ar putea fi adoptată și de alte instituții ale Uniunii Europene.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Dovezile conform cărora companiile chineze de tehnologie ajută Partidul Comunist și serviciile sale de informații să colecteze cantități uriașe de date din întreaga lume îi îngrijorează din ce în ce mai mult pe liderii occidentali.

Astfel, Comisia Europeană a interzis, în rândul personalului, utilizarea aplicației chineze de socializare TikTok, din motive de securitate.

Un oficial de rang înalt a declarat, pentru Politico, că toți angajații au primit ordin, joi dimineață, să elimine TikTok de pe dispozitivele lor oficiale, dar și de pe dispozitivele personale, dacă au instalate aplicații legate de muncă.

"Pentru a proteja datele Comisiei și pentru a spori securitatea cibernetică a acesteia, Consiliul de administrație corporativă al CE a decis să suspende aplicația TikTok pe dispozitivele corporative și pe dispozitivele personale înscrise în serviciul de dispozitive mobile al Comisiei", se arată în e-mailul trimis personalului.

Citește și: Videoclipurile de pe TikTok provoacă ticuri în comportamentul adolescenților

Funcționarii au fost informați că trebuie să dezinstaleze aplicația cât mai curând, deoarece, începând cu 15 martie, dispozitivele cu aplicația instalată vor fi "considerate neconforme cu mediul corporativ", se mai arată în e-mail.

Măsura ar putea fi adoptată și de alte instituții ale Uniunii Europene

Mai mult, este posibil ca și celelalte instituții ale Uniunii Europene, inclusiv Consiliul și Parlamentul, să adopte această măsură, deși ar putea dura mai mult timp pentru ca Parlamentul să pună în aplicare o astfel de politică.

Într-o declarație pentru Politico, TikTok a spus că decizia este una eronată.

"Suntem dezamăgiți de această decizie, pe care o considerăm eronată și bazată pe concepții greșite.

Am contactat Comisia pentru a clarifica lucrurile și a explica modul în care protejăm datele celor 125 de milioane de persoane din Uniunea Europeană, care vin la TikTok în fiecare lună", a declarat un purtător de cuvânt al TikTok.

În Statele Unite, aplicația TikTok este interzisă încă din luna decembrie, pentru toate dispozitivele Guvernului federal, din cauza temerilor legate de potențialul spionaj din partea Chinei.

În Europa, controalele guvernamentale asupra TikTok s-au intensificat în ultimele luni, iar cele patru partide de coaliție olandeze au cerut chiar interzicerea aplicației pe telefoanele guvernamentale.

În luna noiembrie, compania a recunoscut că unii dintre angajații săi din China puteau accesa datele utilizatorilor europeni ai TikTok, potrivit Mediafax.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile