Antena 3 CNN Actualitate Inedit Aplicația de dating care folosește inteligența artificială ca să ai o relație fericită

Aplicația de dating care folosește inteligența artificială ca să ai o relație fericită

Georgiana Adam
2 minute de citit Publicat la 21:13 22 Noi 2023 Modificat la 21:13 22 Noi 2023

Renate Nyborg a fost prima femeie director executiv al Tinder. Ea a părăsit populara aplicație de dating cu misiunea de a folosi tehnologia pentru a combate singurătatea.

Prin urmare, ea lansează o nouă aplicație, Meeno, care utilizează inteligența artificială (AI) pentru a ajuta la rezolvarea problemelor de relații. Ea prezice, de asemenea, că viitorul va fi mai puțin despre întâlnirile online și mai mult despre întâlnirile din viața reală.

Născut în urmă cu un deceniu, Tinder este bijuteria coroanei ecosistemului de întâlniri online. Utilizatorii Tinder reprezintă 75 de milioane.

Contrar a ceea ce sugerează cifrele, s-ar putea ca tendința să nu se îndrepte spre o creștere a numărului de utilizatori.

"O tendință uriașă pe care am văzut-o în ultimii ani este în special Gen Z, deci tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, care doresc cu adevărat să cunoască oameni în mod organic. Și, de fapt, acest lucru se întâmplă din ce în ce mai mult", spune Renate Nyborg.

Cum ne poate ajuta inteligența artificială să ne simțim mai puțin singuri?

Meeno servește drept mentor personal, distinct de o prietenă, un iubit, un terapeut clinic sau un antrenor virtual.

Potrivit lui Nyborg, aplicația acționează ca un mentor care te ajută să devii cea mai bună versiune a ta, ajutându-te în înțelegerea relațiilor, notează Euronews.

Singurătatea este o epidemie modernă. Potrivit unui raport din 2023 privind singurătatea, comandat de Comisia Europeană, cel puțin unul din 10 locuitori ai Uniunii Europene se simte singur în cea mai mare parte a timpului.

Pandemia de COVID-19 a exacerbat situația. În primul sondaj privind singurătatea la nivelul UE, la care au participat 25.000 de persoane, 13 % dintre rezidenții UE au declarat că se simt singuri în cea mai mare parte sau în tot acest timp.

Un studiu Pew Research a arătat că 42% dintre adulții intervievați în SUA au declarat că s-au simțit singuri în timpul pandemiei COVID-19.

Nyborg spune că ceea ce este deosebit de interesant este observarea generației de oameni care au creat unele dintre aceste aplicații "care se îndreaptă spre crearea de aplicații sau produse care te ajută să revii la o conexiune în viața reală".

Fosta șefă a Tinder subliniază că și-a dedicat întreaga viață combaterii singurătății.

"Pentru mine, singurătatea este cu adevărat cea mai mare bătălie pe care o vom duce în timpul vieții noastre, pe lângă criza climatică. Dacă încetăm să mai avem prieteni apropiați, să avem relații, să avem copii etc, aceasta este o amenințare existențială la adresa a ceea ce suntem și a ceea ce va fi", mai spune ea.

Citește mai multe din Inedit
» Citește mai multe din Inedit
TOP articole