Antena 3 CNN Life Travel Aplicația care ne ferește de țepe în vacanță. Românii pot verifica agenția de turism și unitatea de cazare

Aplicația care ne ferește de țepe în vacanță. Românii pot verifica agenția de turism și unitatea de cazare

de Roxana Mihăiescu    |   

De Ziua Mondială a Turismului, aplicația europeană InfoCons pune la dispoziția consumatorilor o listă actualizată a unităților de cazare și agențiilor de turism autorizate din România. Turiștii se pot asigura că locaţia selectată pentru cazare respectă criteriile de clasificare conform legii şi, de asemenea, să se asigure că aceasta este autorizată.

Această opţiune este disponibilă doar pentru România şi Aplicaţia Europeană InfoCons trebuie setată din secţiunea "Alege limba", selectând limba Română. Prin accesarea secţiunii "Verifică firmă turism", disponibilă în Meniul Aplicaţiei Europene InfoCons, consumatorul poate căuta după denumirea operatorului economic (hotel, pensiune, agenţie turism, etc.) informaţii cu privire la acesta. Cu ajutorul Aplicaţiei Europene Gratuite InfoCons, consumatorii vor fi atenţionaţi prin semnul "!", cât şi prin culoarea roşie a textului, dacă operatorul economic căutat are licenţa retrasă sau radiată.

În cazul în care consumatorii întâmpină vreo problemă în timpul călătoriilor sale, InfoCons pune la dispoziţia tuturor secţiunea SOS din cadrul Aplicaţiei Europene InfoCons.

Printr-o simplă accesare a aplicaţiei, consumatorii, indiferent de limba pe care o vorbesc, au acces la toate numere de urgenţă de pe teritoriul României şi la nivel internaţional.

Secţiunea SOS a Aplicaţiei Europene InfoCons poate fi utilizată inclusiv offline, numerele de urgenţă putând fi astfel apelate direct din aplicaţie, fără conexiune la internet.

 

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile