Antena 3 CNN Externe Mapamond Apel bizar în Italia. Poliția a găsit obiecte din aur și pietre prețioase de un milion de euro și le cere oamenilor să și le recunoască

Apel bizar în Italia. Poliția a găsit obiecte din aur și pietre prețioase de un milion de euro și le cere oamenilor să și le recunoască

de Naty Badea    |   

Situaţie incredibilă la Milano unde carabinierii au făcut un apel public pentru toţi cei care au suferit şi au raportat furturi din locuinţă, să caute obiectele de valoare pe site-ul poliţiei, după o descoperire uimitoare făcută de autorităţi.

Un peruan în vârstă de 58 de ani a fost arestat în Italia după ce a fost prins cu o cantitate imensă de bijuterii. În cutia de valori pe care acesta o avea la o bancă, poliția a găsit o adevărată comoară, vorbim despre sute de obiecte din aur, pietre prețioase și ceasuri de la mărci prestigioase, în valoare de peste un milion de euro.

Din primele cercetări, carabinierii au confirmat că unele obiecte proveneau de la spargerile de locuințe comise de-a lungul timpului.

Conform Corriere della Sera, agenții secției de infracţionalitate străină a echipei Mobile de la Milano l-au ideintificat pe 5 octombrie, când, în timpul unui serviciu de combatere a furturilor, polițiștii au observat doi bărbați schimbând ceva în mod suspect, hotărând astfel să îi verifice. Unul dintre cei doi, cetățean egiptean, a fost oprit și găsit în posesia mai multor bunuri de valoare a căror proveniență nu a putut justifica și de aceea au fost sechestrate.

Vizualizarea ulterioară a imaginilor de pe camerele de supraveghere a permis anchetatorilor să-l identifice pe peruanul în vârstă de 58 de ani care dăduse obiectele prețioase și care, în după-amiaza zilei de 7 octombrie, a fost observat într-un bar în timp ce efectua un nou schimb cu un alt egiptean, acesta din urmă a fost găsit apoi în posesia a aproximativ 200 de grame de obiecte de aur în schimbul cărora predase 5 mii de euro. În mașina peruanului, agenții au găsit 10 mii de euro numerar și unelte pentru evaluarea și prelucrarea aurului și a pietrelor prețioase. 

Dar bărbatul a păstrat adevărata "comoară" într-o cutie de valori într-un seif al băncii şi toate s-au dovedit a fi obiecte furate. Prin urmare, Sediul Poliției a decis să încarce imaginile online: oricine a suferit o spargere la domiciliu, chiar și în ultimii ani, va putea vizualiza obiectele începând cu 21 octombrie în secțiunea "Aviz de obiecte găsite" a site-ului.

 

Subiecte în articol: Italia bijuteri jafuri
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile