Antena 3 CNN Externe Apă cu rația în magazin, la Londra! Anglia se usucă sub efectele secetei, amplificată de arșiță

Apă cu rația în magazin, la Londra! Anglia se usucă sub efectele secetei, amplificată de arșiță

În mai multe regiuni din Anglia a fost declarată oficial secetă începând de vineri, în contextul temperaturilor neobișnuit de ridicate și al ploilor aproape inexistente începând din luna iunie.

de Adrian Iclozan    |   

Daily Mail notează că, în această situație, supermarketurile au început să raționeze vânzarea de apa îmbuteliată, pentru a preveni efectele panicii printre cumpărători.

Publicația semnalează decizia luată de un magazin Aldi din capitala britanică, unde s-au pus afișe care limitează achiziționarea de apă la maximul trei baxuri și cel mult cinci sticle per cumpărător.

Locuitorii din Londra, cei din sud-vestul, sudul, centrul și estul Angliei sunt îndemnați să fie cumpătați cu consumul de apă în cea mai uscată dintre verile ultimilor 50 de ani, cu temperaturi între 35 și 37 de grade Celsius prognozate pentru acest weekend.

Agenția pentru Mediu a confirmat oficial seceta în opt dintre cele 14 zone ale sale.

Acestea sunt:

  • Devon și Cornwall
  • Solent și South Downs
  • Kent și sudul Londrei
  • Herts și nordul Londrei
  • Estul Angliei
  • Tamisa
  • Lincolnshire și Northamptonshire
  • East Midlands

Daily Mail precizează că declararea oficială a secetei nu implică automat limitarea legală a consumului de apă în aceste regiuni.

Însă companiile de apă ar putea să le interzică clienților să utilizeze furtunuri și aspersoare pentru grădină.

Spălarea mașinilor cu apă de la robinet ar putea fi, de asemenea, interzisă în curând.

[GAL layout="4"]

Guvernul britanic dă asigurări că nu se va reveni la "robinetele stradale" din timpul secetei de acum 46 de ani

Iar dacă ploile nu vor veni în următoarele săptămâni, milioane de oameni ar putea suferi de pe urma interdicțiilor de a-și spăla vehiculele, clădirile și geamurile, existând, de asemenea, riscul de raționalizare a apei în gospodării.

Autoritățile i-au îndemnat, deja, pe britanici să evite băile și să facă, în schimb, dușuri scurte, să folosească mai puțină apă pentru ceai, să utilizeze mașina de spălat doar atunci când cuva este plină și să pună în priză mașina de spălat vase cel mult o dată pe zi.

Guvernul a dat asigurări că nu se va repeta situația din 1976, când apa de la robinet a fost întreruptă iar milione de oameni au fost nevoiți să se alimenteze, cu rația, din robinete stradale.

Prognozele meteo arată că, în pofida ploilor torențiale și a furtunilor anunțate luni, este puțin probabil ca o mare parte din sudul Angliei să consemneze precipitații semnificative până în septembrie.

Uniunea Națională a Fermierilor a avertizat, la rândul său, că vegetația uscată și culturile agricole extrem de deshidratate de secetă prezintă un risc uriaș de răspândire a incendiilor.

Foto principală: iaz complet secat în nord-estul Londrei

Foto galerie: afișe care limitează cumpărarea de apă în Londra, vaci însetate în Devon, afluent secat în comitatul Kent, teren de fotbal fără vegetație în Hackney Marshes, august 2022

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile