Antena 3 CNN Actualitate Locale Apă caldă cu porţia în Timişoara. Compania locală de termoficare a luat măsuri extreme

Apă caldă cu porţia în Timişoara. Compania locală de termoficare a luat măsuri extreme

Situaţie incredibilă la Timişoara! După ce administrația Fritz a dublat prețurile la căldură și apă caldă, timișorenii sunt anunțați că vor primi apă caldă cu porția.

de Georgiana Adam    |   

"Timișoara și celelalte orașe cu încălzire centrală au nevoie de sprijinul Guvernului și al tuturor forțelor politice, de urgență. 

În cursul zilei de azi am transmis o scrisoare deschisă premierului Nicolae Ciucă și parlamentarilor de Timiș pentru a ne susține în demersurile noastre de a continua furnizarea căldurii și apei calde către abonații Colterm. 

Le mulțumesc timișorenilor care au înțeles ca trecem printr-o perioadă de criză din cauza creșterii uriașe a prețului la gaze și sunt, din taxele și impozitele lor, solidari cu abonații Colterm. Dar acest efort, care se regăsește în banii pe care primăria îi virează în conturile Colterm, nu mai este suficient", a transmis Dominic Fritz, primarul Timişoarei.

Apă caldă cu porţia în Timişoara 

"Solidaritatea contribuabililor timișoreni cu abonații din sistemul de termoficare este mare, însă are niște limite matematice: nu putem plăti din bugetul local mai mult decât încasăm. În ciuda tuturor eforturilor, care deja blochează Primăria financiar în alte domenii importante, nu avem pârghii de a susține continuarea serviciului de termoficare dincolo de fondurile existente. Dublarea prețului la gigacalorie pentru abonați de la 1 ianuarie 2022 nu va avea efecte decât în martie.    

Deja, compania locală de termoficare a luat măsuri extreme la Timișoara pentru a limita factura la gaz: producerea de agent termic la temperaturi mai scăzute și restricționarea furnizării apei calde pe perioada nopții, măsură ce creează un disconfort considerabil populației", arată Dominic Fritz într-o scrisoare deschisă adresată premierului.

Subiecte în articol: apă caldă căldură Timisoara
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile