Antena 3 CNN Emisiuni România Inteligentă Antreprenorii își găsesc singuri soluții pentru criza energetică. Cum a reușit un român să obțină independența energetică pentru compania lui

Antreprenorii își găsesc singuri soluții pentru criza energetică. Cum a reușit un român să obțină independența energetică pentru compania lui

Redacția Antena 3 CNN
1 minut de citit Publicat la 11:42 18 Feb 2022 Modificat la 11:43 18 Feb 2022

Este și cazul unei firme producătoare de polistiren, din Râmnicu Vâlcea, condusă de antreprenorul Vicențiu Mocanu, care dorește să își desfășoare activitatea pe bază de energie verde și a ales să folosească panouri solare pe baza unui proiect a cărui documentare a durat doi ani.

Compania va instala pe proprietatea sa o stație rapidă de încărcare pentru mașini electrice, singura din oraș destinată persoanelor cu dizabilități.

„Prin implementarea proiectului dorim ca măcar trei sferturi din energia consumată de către noi sa fie consumată prin panouri fotovoltaice.

Am plecat și de la faptul ca vrem să devenim cât se poate de independenți din punct de vedere energetic, ținând cont de crizele mondiale care se anunța. Și vrem să avem o predictibilitate majoră în privința costurilor de producție, pe care vrem sa le ținem sub control.”, spune antreprenorul Vicențiu Mocanu.

Proiectul cuprinde în primă fază aproximativ 150 de panouri fotovoltaice care produc în jur de 50 de kilowati. Prin acest sistem antreprenorul va obține energie electrică pentru consum propriu, iar surplusul îl va redirecționa către alții.

„Ținând cont că noi producem energie și avem un proiect complex, putem injecta în rețea surplusul de energie sau putem să îl înmagazinăm și să ținem în funcțiune consumatori vitali producției.

Noi putem produce, pe înțelesul tuturor, energie pentru a putea funcționa independent două grădinițe concomitent, în orarul de funcționare.”, spune Vicențiu Mocanu.

Pe lângă componenta prietenoasă cu mediul care vizează strict business-ul propriu, Vicențiu Mocanu încearcă să îi responsabilizeze și pe locuitorii orașului. Pentru a stimula achiziția de autovehicule electrice și hibrid va fi instalată o stație rapidă de încărcare pe care o va pune la dispoziție gratuit.

„O să amenajam si o să semnalizăm stația de încărcare plug-in/hybrid cu două locuri de încărcare concomitent. Această stație are o putere de încărcare de 22 de kw și avem ca o facilitate majoră pentru persoanele cu dizabilități posibilitatea de a-și regla nivelul cablurilor pentru a putea încărca fără nicio problema.”, explică Vicențiu Mocanu.

Stația va putea încărca mașinile în aproximativ 35 de minute și va fi deschisă non-stop. Proiectul antreprenorului ar urma să devină funcțional la jumătatea acestui an.

 

Citește mai multe din România Inteligentă
» Citește mai multe din România Inteligentă
TOP articole