Antena 3 CNN Actualitate Justiție „Antrenorul de genii” Kristof Lajos rămâne în arest. A vrut să fie pus sub control judiciar, dar judecătorii i-au respins cererea

„Antrenorul de genii” Kristof Lajos rămâne în arest. A vrut să fie pus sub control judiciar, dar judecătorii i-au respins cererea

de Andreea Ştefan    |   

Kristof Lajos, „antrenorul de genii” acuzat de viol după ce a fost prins în flagrant în timp ce întreținea raporturi sexuale cu un minor, rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile. Judecătorii i-au respins miercuri cererea de înlocuire a arestului cu măsura controlului judiciar.

„Respinge ca neîntemeiată cererea inculpatului Kristof Lajos de înlocuire a arestului preventiv cu măsura controlului judiciar. În temeiul art. 234 C.proc.pen. rap. la art. 236 alin. (1) C.proc.pen. şi la art. 223 alin. (2) C.proc.pen., admite propunerea de prelungire a duratei arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în dosarul nr. 4507/163/P/2024, privind pe inculpatul Kristof Lajos, cetățean român, necăsătorit, stagiul militar nesatisfăcut, studii – 8 clase, fără profesie/ocupație/loc de muncă, fără antecedente penale, pentru săvârşirea infracţiunii de viol săvârșit asupra unui minor, prev. de art. 2181 alin. (2) C.pen., dispusă prin încheierea nr. 70/DL/21.07.2024 pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în dosarul nr. 22268/4/2024. Prelungeşte durata măsurii arestării preventive a inculpatului Kristof Lajos pentru o perioada de 30 de zile, începând cu data de 20.08.2024, până la data de 18.09.2024 inclusiv.

În temeiul art. 275 alin. (3) C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. În temeiul art. 275 alin. (6) C.proc.pen., onorariul cuvenit apărătorului din oficiu, în cuantum de 360 lei, rămâne în sarcina statului şi se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei (av. Parfeni Patricia Mara). Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei astăzi, 14.08.2024”, se arată în decizia judecătorilor.

Kristoff Lajos, cunoscut și ca „antrenorul de genii”, a fost săltat de poliție sâmbătă, pe data de 20 iulie, după ce a fost prins în flagrant în timp ce viola un minor în vârstă de 14 ani.

„Polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București -  Secția 26 Poliție, au prins în flagrant un bărbat, în vârstă de 39 de ani, în timp ce săvârșea o infracțiune de viol asupra unui minor. 

În fapt, polițiști din cadrul Secției 26 Poliție, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au prins în flagrant un bărbat în vârstă de 39 de ani, în timp ce ar fi întreținut relații de natură sexuală cu un minor, în vârstă de 14 ani, la o locație din Sectorul 4. 

Din cercetările și verificarile efectuate în cauză a rezultat că bănuitul l-ar fi ademenit pe minorul de 14 ani, cu scopul de a întreține raporturi intime, prin oferirea unor sume de bani ori promiterea altor beneficii”, a transmis DGPMB într-un comunicat la momentul respectiv.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile