Antena 3 CNN Emisiuni Numai de bine Antrenamentul de 5 minute care îmbunătăţeşte postura. Ai nevoie de un obiect de mobilier care se găseşte în orice casă

Antrenamentul de 5 minute care îmbunătăţeşte postura. Ai nevoie de un obiect de mobilier care se găseşte în orice casă

de Ioana Dobre    |   

În ritmul agitat al vieții moderne, găsirea timpului și a spațiului pentru a ne menține în formă poate fi o adevărată provocare. Însă, nu trebuie să renunțăm la sănătatea noastră din cauza lipsei de timp sau a echipamentelor sofisticate.

Exercițiile cu scaunul sunt o metodă ingenioasă și accesibilă de a te menține în formă, chiar dacă nu ai la dispoziție echipamente sofisticate sau mult spațiu. Ina Chișlaru, antrenor de fitness, ne îndeamnă să începem cu primul exercițiu: „Este important să menținem tălpile pe podea, să nu stăm pe vârfuri și nici pe călcâie. Cu spatele îndreptat și palmele la ceafă, ne întoarcem pe lateral. Începem lent, bazinul fiind fixat, și apoi putem să accelerăm ritmul. Dacă simțiți că vă amețește capul, faceți-l mai lent, câte 30 de repetări.”

Dacă nu ai un scaun la îndemână sau vrei să diversifici antrenamentele, poți folosi diverse obiecte pentru a-ți menține rutina de exerciții, cum ar fi bănci, cutii sau lădițe solide, mingi, canapele sau paturi, pereți și scări. Ina Chișlaru sugerează următorul exercițiu: „Mergem un pic mai înainte, îndepărtăm picioarele, ne sprijinim cu brațele mai sus de genunchi și ne împingem, mergem pe lateral, întorcând privirea înapoi. Simțim întindere în mușchii spatelui, o senzație deosebit de plăcută. Facem 10 repetări pentru fiecare parte, expirând când ne întoarcem pe lateral.”

Exercițiile cu scaunul sau alte obiecte similare oferă beneficii semnificative, inclusiv îmbunătățirea forței musculare și a tonusului, deoarece implică toate grupele majore de mușchi. Ele sunt excelente pentru dezvoltarea echilibrului și a coordonării, contribuind astfel la prevenirea accidentărilor. Ina Chișlaru încheie cu un exercițiu de relaxare: „Ne sprijinim de brațele scaunului și ne lăsăm în jos, de parcă atârnăm. Facem mișcări scurte și simțim cum se întinde coloana, cum se relaxează mușchii spatelui. În fiecare zi, dacă faceți aceste exerciții, spatele o să vă spună un mare mulțumesc.”

Chiar și o sesiune de 5 minute poate fi benefică pentru relaxarea spatelui. Este esențial să execuți cu atenție mișcările și să menții controlul pentru a reduce tensiunea și a îmbunătăți flexibilitatea.

Subiecte în articol: exercitii fizice
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile