Antena 3 CNN Formula 1 Antal Putinică, după ce Oscar Piastri a câștigat Grand Prix-ul Ungariei: „McLaren a luat o decizie foarte importantă”

Antal Putinică, după ce Oscar Piastri a câștigat Grand Prix-ul Ungariei: „McLaren a luat o decizie foarte importantă”

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Echipa celor de la McLaren a stârnit discuţii după ce Lando Norris i-a cedat primul loc coechipierului său Oscar Piastri în cursa de pe circuitul din Ungaria. Antal Putinică a comentat, în direct la Antena 3 CNN, Marele Premiu al Ungariei.

„În ultimele zile s-au întâmplat foarte multe lucruri. În primul rând, anunțul Alpine care a ajuns la o înțelegere cu Mercedes pentru a primi motoare din partea grupului german. Și se pare că se va întâmpla chiar din 2025, adică anul viitor. Dar după aceea a venit un anunț foarte important. Mattia Binotto, șeful Audi revine în Formula 1. Nu mă așteptam”, a spus Antal Putinică la Antena 3 CNN.

Acesta a vorbit apoi și despre Marele Premiu al Ungariei.

„Lando Norris a fost în pole, al 3-lea pole al carierei, însă el a pierdut practic cursa la start, pentru că Oscar Piastri, coechipierul său, a venit alături de el în ia întâi la start. Nu s-a mai întâmplat asta pentru McLaren de decenii bune. A intrat pe interior și a avut prim-planul, iar acesta este momentul în care a fost cât se poate de elocvent pentru tot ceea ce s-a întâmplat. Ulterior vedem cum Oscar Piastri s-a dus pe interior, i-a luat prim-planul lui Norris, a venit și Verstappen pe exterior, foarte bun startul, a frânat târziu ce-i drept și după aceea a vrut să strângă și Lando Norris s-a trezit la mijloc. El a trebuit să se replieze, Verstappen mai apoi nu a putut face apex-ul, s-a dus în exterior și asta l-a costat foarte mult. L-a costat o poziție.

Vine în fața lui Lando Norris, pentru că a fost o coardă lungă de viteză, evident poziție câștigată în afara circuitului. Din fericire, Lando Norris, care fusese depășit și de Lewis Hamilton a putut să revină în spatele lui Verstappen. S-a făcut schimb de poziții și Norris a venit în urma lui Piastri și cam asta a fost povestea până în turul 45. În turul 45, McLaren a luat o decizie foarte importantă, dar pe care nu a făcut-o cunoscută și nouă ne-a fost foarte greu să deducem. Din fericire, am reușit să facem asta pe live.

Oscar Piastri era în fruntea plutonului și, în momentul în care s-a dus la câteva secunde bune în fața lui Lando Norris, cei la McLaren au luat decizia ca Norris să fie următorul care intră la boxe, la al 2-lea pit, pentru că trebuia să se apere la Lewis Hamilton. Hamilton și Leclerc făcuseră deja pit-ul, îl făcuseră chiar în turul 40, și câștigau foarte mul și atunci l-au chemat pe Norris pentru a se apăra la Hamilton și după aceea, după încă două tururi, în turul 48, l-au chemat și pe Oscar Piastri. Piastri a ieșit în spatele lui Norris, dar, în mod normal, Piastri ar fi trebuit să intre primul la boxe. Ieșea tot în fruntea cursei și atunci lucrurile erau foarte simple, însă Lando Norris nu mai prindea probabil podiumul în acele condiții”, a mai explicat Antal Putinică la Antena 3 CNN.

Urmează Marele Premiu al Belgiei. Vor avea loc trei antrenamente, două vineri, unul sâmbătă. Sâmbătă, de la ora 16:45, calificările vor putea fi urmărite pe Antena 3 CNN și online pe Antena PLAY și duminică, de la 15.45 va avea loc Marele Premiu al Belgiei.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile