Antena 3 CNN Actualitate Locale ANPC a închis o firmă de catering care ducea mâncare în școli și instituții din București și Giurgiu. Ce nereguri grave au găsit inspectorii

ANPC a închis o firmă de catering care ducea mâncare în școli și instituții din București și Giurgiu. Ce nereguri grave au găsit inspectorii

Redacția Antena 3 CNN
1 minut de citit Publicat la 16:28 21 Mar 2023 Modificat la 12:00 22 Mar 2023

"În urma primirii unei sesizări de la un consumator, Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Municipiul București (CPCMB) a desfășurat o acțiune de control la operatorul economic Stancu Flavius Cristian - Întreprindere Individuală, cu sediul în sectorul 1 al Capitalei, care realizează servicii de catering pentru copiii din 12 unități de învățământ și instituții din București și din localitatea Bolintin, județul Giurgiu.

Acțiunea s-a derulat în cadrul programului Academia Comisarilor, dedicat tinerilor comisari care se specializează alături de colegii lor cu experiență, în teren”, potrivit comunicatului de presă ANPC.

Cele 12 entități al căror furnizor este operatorul economic sunt Școala nr. 200, sector 3, Școala nr. 51, sector 2, Școala Banu Băleanu, Bolintin Vale, județul Giurgiu, Fundația Romanian Angel Appeal Crucea Roșie București, Colegiul Romano-Catolic Sf. Iosif, Disney Land SRL, Gokids Educational SRL, Asociația Ioni – Academia copiilor, Asociația pentru evoluție – ROTAS, I&G Smart Vision SRL și Cireșel și Cireșica SRL.

În urma verificărilor, comisarii CPCMB au constatat că aspectele sesizate se confirmau și au aplicat amenzi contravenționale, în valoare de 10.000 lei, avertisment, oprirea definitivă de la utilizarea a produselor alimentare neconforme și oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor.

Citește șiNoi meniuri în restaurante | Ce vor putea să vadă clienții 

"Neregulile constatate au fost folosirea unor materii prime cu data limită de consum depășită, utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate, cu grătare cu rugină, vopsea exfoliată, chedere depreciate, impurități, praf, gheață în strat masiv, utilizarea bureților de sârmă pentru vase, coșuri pentru colectarea reziduală neacoperite, vase și ustensile de bucătărie uzate, cu arsură în strat masiv, folosirea unor echipamente de gătire (aragaz, hotă, cuptor) neigienizate, cu urme de uzură, grăsime solidificată, arsură în strat masiv, lipsa graficului de schimbare a uleiului de prăjire, lipsa buletinului de verificare metrologică a cântarului utilizat, schimbarea stării termice a produselor din carne, depozitarea produselor de panificație în directa prezență a razelor solare, păstrarea preparatelor finite calde neacoperit, depozitate la temperatura mediului din încăpere, așezate pe un rastel cu depuneri masive de impurități și praf, existența pereților, a tavanului și pavimentului neigienizate cu pete, vopsea exfoliate și plăci fisurate, lipsa informațiilor referitoare la ingredientele cu potențial alergen pe documentul de însoțire a mărfii sau în listele meniu și depozitarea cărnii pentru ciorbă separat de preparat”, se mai menționează în comunicatului ANPC.

Citește mai multe din Locale
» Citește mai multe din Locale
TOP articole