Antena 3 CNN Meteo ANM anunță ”o răcire semnificativă a vremii”. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

ANM anunță ”o răcire semnificativă a vremii”. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

de Laura Dinu    |   

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza pentru următoarele două săptămâni. 

Prognoza meteo pentru Banat

În primele două zile ale săptămânii vremea va fi călduroasă, pe arii restrânse caniculară la câmpie, cu o medie a valorilor termice diurne de 33...34 de grade. Răcirea estimată pentru intervalul 24 – 26 iulie va aduce temperaturi medii zilnice în jurul a 28 de grade. La finalul lunii iulie vremea va deveni călduroasă, local caniculară în timpul după-amiezelor cu temperaturi maxime, în medie cuprinse între 33 și 35 de grade, iar la început de august vor fi valori în jurul a 32 de grade. Temperaturile minime vor fi în jurul a 18 grade până în 24 iulie dar și în jurul datei de 30 iulie, iar în restul intervalului, media acestora va fi de 15...16 grade.

Probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi mai ridicată în perioada 24 – 26 iulie și după 2 august.

Prognoza meteo pentru Crișana

În primele două zile ale săptămânii vremea va fi călduroasă, izolat caniculară în zona de câmpie din sudul regiunii, cu o medie a valorilor termice diurne de 32...33 de grade. Scăderea de temperatură va fi semnificativă în perioada 24 – 26 iulie, când media zilnică a temperaturilor maxime va fi de 26...27 de grade. La finalul lunii iulie vremea va deveni din nou călduroasă, local caniculară în timpul după-amiezelor cu temperaturi maxime, în medie cuprinse între 32 și 34 de grade, iar la început de august vor fi valori în jurul a 31 de grade. Temperaturile minime vor fi în jurul a 18 grade până în 24 iulie dar și în jurul datei de 30 iulie, iar în restul intervalului, media acestora va fi de 15...16 grade.

Probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi mai ridicată în perioada 24 – 26 iulie, dar va fi în creștere și după 2 august.

Prognoza meteo pentru Transilvania

În primele două zile din interval, media temperaturilor maxime va fi în jurul a 30 de grade, apoi va scădea semnificativ, iar în zilele de 25 și 26 iulie când se va ajunge la valori de 24 de grade. Va urma un proces de încălzire treptată, astfel că în 29 iulie, media regională a temperaturilor maxime va fi de 32 de grade, iar pentru finalul lunii iulie și începutul lunii august sunt estimate valori în general de 28...29 de grade. Media zilnică a temperaturilor minime va fi de 16 grade în primele zilei ale intervalului și în jurul a 14 grade în restul intervalului.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în perioada 22 – 27 iulie, însă ploi pe arii mai extinse vor fi în zilele de 24, 25 și 26 iulie, când și cantitățile de apă vor fi însemnate. Probabilitatea pentru ploi va fi în creștere și după 1 august.

Prognoza meteo pentru Maramureș

În primele două zile din interval, media temperaturilor maxime va fi 30...31 de grade, apoi va scădea semnificativ, iar în zilele de 25 și 26 iulie, când se va ajunge la valori de 25 de grade. Va urma un proces de încălzire treptată, astfel că în zilele de 28 și 29 iulie, media regională a temperaturilor maxime va fi de 31 de grade, iar pentru finalul lunii iulie și începutul lunii august sunt estimate valori în general de 28...30 de grade. Media zilnică a temperaturilor minime va fi de 16...17 grade în primele zilei ale intervalului și în jurul a 15 grade în restul intervalului.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în perioada 22 – 27 iulie, însă ploi pe arii mai extinse vor fi în zilele de 24 și 25 iulie, când și cantitățile de apă vor fi însemnate. Probabilitatea pentru ploi va fi în creștere și după 1 august.

Prognoza meteo pentru Moldova

Media regională a temperaturilor maxime va prezenta variații semnificative în prima săptămână, astfel de la 30...32 de grade în primele zile se va ajunge la 26 de grade în zilele de 25 și 26 iulie, apoi se va reveni la 32 de grade în 28 și 29 iulie. La final de iulie și început de august sunt estimate temperaturi maxime în jurul a 29 de grade. Media temperaturilor minime va fi de 16...18 grade, cu cele mai ridicate valori în primele 3 zile ale intervalului și în zilele de 29 și 30 iulie.

Vor fi ploi pe arii relativ extinse în 25 și 26 iulie, când și cantitățile de apă pot fi însemnate. Probabilitatea apariției ploilor va fi în creștere și după 2 august.

Prognoza meteo pentru Dobrogea

În primele trei zile ale săptămânii vremea va fi călduroasă, local caniculară în zona continentală a regiunii, cu o medie a valorilor termice diurne de 32...34 de grade. În 25 și 26 iulie valorile termice diurne vor marca o scădere, până la o medie pe întreaga regiune de 28 de grade, însă în 28 și 29 iulie se va reveni la o medie de 33...34 de grade. La finalul lunii iulie și la început de august vor fi valori termice diurne în jurul a 32 de grade, caracterizând în continuare o vreme călduroasă. Minimele termice vor caracteriza în continuare nopți tropicale în mare parte din interval, cu valori medii de 20...22 de grade.

Sunt prognozate ploi în perioada 25 – 27 iulie, iar în restul intervalului regimul pluviometric se va menține deficitar.

Prognoza meteo pentru Muntenia

În primele trei zile ale săptămânii vremea va fi călduroasă, local caniculară în zona de câmpie, cu o medie a valorilor termice diurne în jurul a 33 de grade. În 25 și 26 iulie valorile termice diurne vor marca o scădere, până la o medie pe întreaga regiune de 27...28 de grade, însă în 28 și 29 iulie se va reveni la o medie de 33...34 de grade. La finalul lunii iulie și la început de august vor fi valori termice diurne în jurul a 32 de grade, caracterizând în continuare o vreme călduroasă. Minimele termice vor caracteriza în continuare nopți tropicale (în jurul a 20 de grade) în perioada 22 – 24 iulie, apoi media acestora va scădea și va oscila între 16 și 18 grade.

Gradul de instabilitate atmosferică se va menține ridicat în prima săptămână, însă ploi pe arii mai extinse sunt prognozate în zilele de 25 și 26 iulie. Sunt posibile ploi, în special în timpul după-amiezelor, cu o probabilitate în creștere și după 2 august.

Prognoza meteo pentru Oltenia

Valorile termice diurne vor marca o scădere treptată, de la o medie regională de 34 de grade în prima zi din interval, până spre 28 de grade în ziua de vineri (26 iulie), însă în zilele de duminică și luni (28 și 29 iulie) se va reveni la o medie de 33...34 de grade. La finalul lunii iulie și la început de august vor fi valori termice diurne în jurul a 32 de grade, caracterizând în continuare o vreme călduroasă. Minimele termice vor caracteriza în continuare nopți tropicale (medie de 19...20 de grade) în perioada 22 – 24 iulie, apoi media acestora va scădea și va fi cuprinsă între 16 și 18 grade.

Gradul de instabilitate atmosferică se va menține ridicat în prima săptămână, însă ploi pe arii mai extinse sunt prognozate în zilele de 24, 25 și 26 iulie. Sunt posibile ploi, în special în timpul după-amiezelor, cu o probabilitate în creștere și după 2 august.

Prognoza meteo pentru la munte

Media regională a temperaturilor maxime va prezenta variații semnificative în prima săptămână, astfel de la 20...22 de grade în primele zile se va ajunge la 16 de grade în zilele de 25 și 26 iulie, apoi se va reveni la 22 de grade în 28 și 29 iulie. La final de iulie și început de august sunt estimate temperaturi maxime în jurul a 19 grade. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă între 10 și 13 grade, cu cele mai ridicate valori în primele 3 zile ale intervalului și în zilele de 29 și 30 iulie.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în perioada 22 – 27 iulie, însă ploi pe arii mai extinse vor fi în zilele de 24, 25 și 26 iulie, când și cantitățile de apă vor fi însemnate. Probabilitatea pentru ploi va fi în creștere și după 1 august.

Subiecte în articol: prognoza meteo vremea ANM regiuni
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile