Germania nu plănuiește să urmeze exemplul Franței și să introducă vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii de populație.
"Nu intenționăm să mergem pe acest drum", a spus Merkel marți, la Berlin, cu ocazia unei vizite la Institutul Robert Koch.
"Suntem la începutul unei faza în care încă promovăm vaccinarea și în care avem mai multe vaccinuri decât oameni doritori să se vaccineze.
Cred că putem câștiga încredere popularizând vaccinarea și lăsându-i pe cât mai mulți să devină 'ambasadori ai vaccinului' prin propria lor experiență"", a adăugat ea.
După un start lent, campania de vaccinare în Germania a accelerat în perioada verii și, potrivit informațiilor disponibile marți, a reușit să vaccineze complet 42,6% din populația adultă.
58,5% dintre adulții germani au primit cel puțin o doză de vaccin, menționează AFP.
Varianta Delta în Germania: e nevoie de vaccinarea a 85% din populație pentru imunitatea de turmă
Însă interesul pentru vaccinare a scăzut în ultimele două săptămâni. Luni, a fost administrat cel mai mic număr de doze, din februarie încoace.
Institutul Robert Koch, agenția germană situată în fruntea campaniei anti-pandemie, susține că, în contextul în care varianta Delta este dominantă în țară, este nevoie să fie vaccinați cel puțin 85% dintre adulți pentru a atinge imunitatea de turmă.
Nu toată lumea e de acord cu cancelarul Merkel în privința vaccinării obligatorii.
Wolfram Henn, genetician la Saarland University și membru al Consiliului de Etică german care consiliază guvernul federal în privința strategiei de imunizare, spune că vaccinarea profesorilor ar trebui să fie obligatorie.
"Profesorii și educatorii, în virtutea meseriei lor, au o răspundere foarte specială față de cei care și-au pus încrederea în ei și față de familiile lor", susține specialistul, conform Bild.
Macron a anunțat că vaccinarea profesioniștilor din domeniul medical este obligatorie
Președintele francez Emmanuel Macron a anunțat, luni, că personalul din domeniul medical, lucrătorii de la azilurile de bătrâni și îngrijitorii persoanelor vulnerabile trebuie să se vaccineze până în septembrie, riscând amenzi și alte sancțiuni în caz contrar.
Decizii similare au fost anunțate de autoritățile din Grecia Italia și Marea Britanie.