Antena 3 CNN Politică Angajații nu mai primesc sporul pentru atragerea de fonduri europene pe perioada concediului de odihnă. Marcel Ciolacu: „Se taie”

Angajații nu mai primesc sporul pentru atragerea de fonduri europene pe perioada concediului de odihnă. Marcel Ciolacu: „Se taie”

de Mia Lungu    |   

Sporul acordat angajaţilor care lucrează în proiecte de atragere a fondurilor europene nu le va mai fi dat acestora pe perioada concediului de odihnă, a declarat, marţi, prim-ministrul Marcel Ciolacu, potrivit Agerpres.

El a fost întrebat, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul vizitei de lucru efectuată la Craiova, în judeţul Dolj, dacă sporul acordat angajaţilor care lucrează în proiecte de atragere a fondurilor europene va fi tăiat.

"Se taie acel spor când pleci în concediu. Atragi fonduri europene în concediu? Dacă dumneavoastră credeţi că e o abordare incorectă, să spuneţi. Concediul e concediu, ai salariu de bază pentru care lucrezi, pentru care primeşti concediu, şi ai un spor pentru atragerea de fonduri europene", a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul a punctat că în sistemul public trebuie să fie indicatori de performanţă.

"Vă mai anunţ ceva, chiar dacă suntem în campanie electorală şi chiar dacă mi-am anunţat candidatura, în sistemul public trebuie să fie indicatori de performanţă. (...) Asta înseamnă un stat... plătesc, îţi dau un spor de 50%, dar vreau să văd şi câte fonduri ai atras, câte proiecte ai deblocat. Acest lucru trebuie să-l faci lunar.

Noi am mers pe un spor de 50%, nu pe un spor de până la 50%, ca să fie atribuit în funcţie de performanţă. Nu e nicio austeritate, e un lucru cât se poate de normal. Nu ştiu cât de legal este sau a fost până acum să primeşti spor de atragere de fonduri europene la salariul de bază, dar tu să fii în concediu", a afirmat Ciolacu.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile