Antena 3 CNN Actualitate Locale Funcționar al Primăriei Bacău, prins în timp ce lua mită 6.000 de euro pentru o adeverință

Funcționar al Primăriei Bacău, prins în timp ce lua mită 6.000 de euro pentru o adeverință

Un angajat din cadrul Primăriei Bacău a fost prins în flagrant, în timp ce primea mită 6.000 de euro, în plină campanie electorală.

de Cătălina Buzoianu    |   

Un funcționar din cadrul Primăriei Bacău a fost prins când a luat mită 6.000 de euro, pentru a elibera o adeverință.

Potrivit procurorilor, la sfârșitul lunii aprilie, în calitate de funcționar public în cadrul Primăriei Municipiului Bacău, bărbatul a cerut și a pretins unui cetățean 2.000 euro pentru a-și îndeplini atribuțiile de serviciu, cu privire la întocmirea și eliberarea unei adeverințe care să ateste faptul că cetățeanul respectiv a lucrat în folosul comunității.

Ulterior, profitând de aceeași calitate, la începutul lunii mai, acesta i-a cerut aceleași persoane încă 4.000 euro, cu scopul de a interveni pe lângă un alt angajat al primăriei, care avea, de asemenea, aceeași funcție și care putea acționa pentru a-l scăpa pe cetățeanul respectiv de prestarea muncii în folosul comunității.

În total, practic, inculpatul a primit nu mai puțin de 6.000 euro, iar în momentul în care i-a primit pe ultimii 4.000 euro și fost organizat flagrantul, acesta a fost prins și reținut de către polițiști, potrivit surselor Antena 3 CNN.

Procurorii au mers cu el în fața instanței și au cerut arestarea preventivă, însă magistrații din Bacău au decis luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Bărbatul este acuzat și cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență.

Subiecte în articol: Primăria Bacău mita campanie electorala
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile