Antena 3 CNN Actualitate Social ANES trage un semnal de alarmă: „Pentru multe femei, Crăciunul e o luptă cu frica şi tăcerea”. La ce număr pot suna victimele violenței

ANES trage un semnal de alarmă: „Pentru multe femei, Crăciunul e o luptă cu frica şi tăcerea”. La ce număr pot suna victimele violenței

A.O.
1 minut de citit Publicat la 20:15 25 Dec 2024 Modificat la 20:16 25 Dec 2024

Pentru multe femei din România, Crăciunul este o luptă cu frica și tăcerea, deoarece nu au privilegiul unui cămin în care să fie în siguranță. Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse a transmis că femeile care sunt victime ale violenței domestice, sub toate formele ei, pot suna la numărul de telefon 0800 500 333, inclusiv în aceste zile, deoarece specialiștii agenției lucrează non-stop, relatează Agerpres. 

„Crăciunul este momentul în care ne dorim ca fiecare casă să fie plină de lumină, căldură şi linişte. Crăciunul este momentul când familia revine acasă şi este strânsă în jurul mesei. Crăciunul trebuie să ofere linişte, armonie, fericire şi minunate momente memorabile în toate familiile. Dar, pentru multe femei, Crăciunul este o luptă cu frica şi tăcerea. De Crăciun, să ne amintim că nimeni nu trebuie să trăiască în teamă”, a precizat miercuri ANES.

Reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi îndeamnă persoanele aflate în situaţii dificile să ceară sprijin.

„Un dar nepreţuit pe care îl putem oferi celor dragi este liniştea unui cămin în siguranţă. Fiecare dintre noi are puterea de a sprijini, de a înţelege şi de a încuraja schimbarea. Dacă treci printr-o situaţie dificilă sau cunoşti pe cineva care are nevoie de ajutor, nu ezita să ceri sprijin. Sună la 0800 500 333 - linia naţională pentru prevenirea şi combaterea violenţei domestice. Specialiştii noştri lucrează non-stop, inclusiv de Crăciun. Să ne bucurăm de sărbători cu inimi deschise, cu respect şi cu şanse egale pentru toţi!'”, a mai transmis ANES.

Conform datelor Consiliului European, 1 din 3 femei este agresată fizic sau sexual, de cele mai multe ori de către partener. În România, violența domestică este în creștere. Iar un studiu arată că 60 la sută dintre români consideră că, tradițional, în România, bărbatul conduce familia și uneori e nevoie să fie mai ferm. Violența domestică este justificată în opinia unora dintre respondenți. 

 

Etichete: violenta domestica
Citește mai multe din Social
» Citește mai multe din Social
TOP articole