Antena 3 CNN Politică Andrei Muraru, ambasadorul României în SUA: "România susţine Politica Uşilor Deschise în NATO"

Andrei Muraru, ambasadorul României în SUA: "România susţine Politica Uşilor Deschise în NATO"

Andrei Muraru, ambasadorul României în SUA, a anunţat, astăzi, că a depus la Departamentul de Stat instrumentele de ratificare ale României a aderării Finlandei şi Suediei la NATO.

de Georgiana Adam    |   

"Am depus astăzi, la Departamentul de Stat (depozitarul Tratatului Organizației Atlanticului de Nord), instrumentele de ratificare ale României a aderării Finlandei și Suediei la NATO, după adoptarea legii de către Parlament și promulgarea de către Președintele Klaus Iohannis.

Acesta reprezintă pasul final al procesului de ratificare, din partea României, a aderării celor doi importanți parteneri în drumul lor de a deveni aliați cu drepturi depline ai NATO. România este al 19-lea membru al Alianței care a depus documentele.

I-am spus adjunctului asistentului Secretarului de Stat al SUA, Douglas D. Jones, că România susține cu fermitate Politica Ușilor Deschise și că țara noastră a primit cu satisfacție decizia celor două state de a se alătura NATO.

Așteptăm cu nerăbdare contribuția valoroasă a acestor țări la securitatea Flancului Estic al NATO și a întregii Alianțe", a scris Andrei Muraru într-o postare pe pagina de Facebook.

Am depus astăzi, la Departamentul de Stat (depozitarul Tratatului Organizației Atlanticului de Nord), instrumentele de...

Publicată de Andrei Muraru pe Luni, 22 august 2022
Subiecte în articol: Andrei Muraru SUA Klaus Iohannis
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un val de căldură cuprinde România. ANM a emis avertizare cod galben