Aeronava MiG-21 Lancer a decolat la 19.50 de la baza Mihail Koglniceanu pentru a executa o misiune de patrulare aeriană a Dobrogei.
La ora 20.00, conform informărilor oficiale, pilotul a pierdut legătura cu turnul de control, iar la 20.03 a dispărut de pe radar.
Avionul s-a prăbuşit între localităţile Cogealac şi Gura Dobrogei.
La ora 20.21 decolează tot de la baza Mihail Kogălniceanu elicopterul IAR 330-Puma cu misiunea de căutare şi salvare a pilotului de pe MIG.
La bordul elicopterului se aflau şapte militari, pilotul, copilotul, un maistru militar, un caporal operator de căutare, un sergent sanitar şi doi militari de la Forţele Navale Române, experţi în misiuni de salvare.
La ora 20.44 elicopterul pierde legătura cu turnul de control şi dispare de pe radar în zona localităţii Gura Dunării. La 11 kilometri de locul unde s-a prăbuşit MIG-ul a fost găsită şi epava elicopterului.
Condiţiile meteo nefavorabile dar şi vizibilitatea redusa sunt doar două dintre motivele care au dus la accidentul aviatic din judetul Constanţa.
Roxana Ciucă se află chiar în locul unde s-a prăbuşit MiG-21 LanceR şi vine cu informaţii de ultimă oră.
"Și la această oră, este în plină desfășurare cercetarea la fața locului, însă este foarte posibil, ca din moment în moment, aceasta să fie întreruptă, pentru că s-a lăsat întunericul, iar anchetatorii nu mai pot căuta absolut nimic, ceea ce înseamnă că mâine dimineaţă la primele ore, procurorii militari vor fi din nou pe acest câmp, în speranţă că vor reuşi să facă dreptate. S-au adunat foarte multe probe şi au fost cerute documente de la baza Mihail Kogălniceanu.
În momentul de faţă există muniţie neexplodată la faţa locului. Şi, ca o informaţie în exclusivitate şi de ultim moment, trebuie să ştiţi că până în clipa de faţă, cutia neagră a MIG-ului nu a fost găsită. Cutia neagră este un element extrem de important care măsoară parametrii de zbor şi poate răspunde la foarte multe întrebări. Vom vedea cu exactitate dacă va fi sau nu găsită această cutie neagră. Între timp, trupurile neînsufleţite au fost duse la Institutul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei. Familiile îndoliate se pregătesc de înmormântare.
Este o anchetă în plină desfăşurare şi stau mai multe ipoteze în picioare, însă cea pe care merg anchetatorii şi spre care duc toate concluziile de până acum, se pare că din cauza condiţiilor meteo nefavorabile s-ar fi produs aceste tragedii, însă lucrurile pot lua o altă întorsătură, de la o zi la alta", a transmis Roxana Ciucă pentru News Hour With CNN de la Antena 3.