Antena 3 CNN Actualitate Anchetă la SRI în cazul vacanțelor generalului ''Anaconda''

Anchetă la SRI în cazul vacanțelor generalului ''Anaconda''

Eduard Hellvig a confirmat, miercuri, la audierea din Parlament toate vacanțele petrecute de Florian Coldea cu Sebastian Ghiță. Totuși, facturile pe care le-a prezentat familia Coldea nu se știe dacă sunt reale.

Membrii comisiei parlamentare au luat în discuție și faptul că generalul de brigadă Elena Istode, poreclită „Anaconda”, a fost în vacanţă alături de familia deputatului PSD Cristian Rizea la Nisa şi la Monaco.

Totul a fost dezvăluit după ce jurnalistul Ion Cristoiu a publicat câteva fotografii din perioada 2008-2009, perioada în care Elena Istode era şefa Direcţiei de Securitate Economică a SRI, divizie ce trebuie să verifice suspiciunile de corupţie în cazul contractelor încheiate între diverşi oameni de afaceri şi stat.

Potrivit președintelui Comisiei de control al SRI, Adrian Țuțuianu, prezenţa generalului de brigadă în concedii alături de familia Rizea nu a fost ilegală, dar este problematică din punct de vedere deontologic.

„Din datele puse la dispoziţie de comisie rezultă că a fost prezentă, împreună cu familia Rizea, în Monaco şi la Nisa, că o parte importantă, cheltuielile au fost suportate de doamna general şi că aceste relaţii au la bază calitatea de foste colege de facultate a doamnei general, respectiv doamnei Rizea şi că aceste activităţi, aceste concedii, au fost raportate conducerii SRI în conformitate cu procedurile interne de lucru”, a spus AdrianŢuţuianu.

Acesta a precizat că ancheta internă din SRI nu este închisă.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile