Antena 3 CNN Actualitate Ancheta epidemiologică abia la două săptămâni după decesul unei femei din Capitală

Ancheta epidemiologică abia la două săptămâni după decesul unei femei din Capitală

O femeie a murit la două săptămâni de la infectare, după ce a fost plimbată între mai multe spitale din Capitală.

de Laura Dinu    |   

Și-a găsit în final sfârșitul într-o unitate medicală din Ilfov iar inspectorii DSP au început ancheta epidemiologică abia la câteva zile după ce aceasta a fost înmormântată. Este dezvăluirea făcută de rude. 

Mai multe decât atât, băiatul femeii acuză că, pentru a lua rezultatele analizelor de la spitalele unde pacienta a fost internată, i-au cerut acordul persoanei decedate. 

Femeia a fost internată la Spitalul Victor Babeș din Capitală imediat după ce testul pentru COVID a ieșit pozitiv. Ulterior a fost trimisă la Spitalul Sfântul Pantelimon, dar pentru că starea ei s-a agravat, pacienta a fost mutată la Spitalul din Ilfov, pe secția de Terapie Intensivă. 

Din acel moment, familia nu a mai putut vorbi cu ea decât o dată pe zi, la prânz. În ziua decesului, fiul a mai sunat și seara. Atunci i s-a spus că mama lui murise deja de trei ore. 

Pe lângă lipsa de comunicare, bărbatul acuză medicii de la spital că nu i-au dat documentele mamei pentru rezultatele testului COVID. 

Am sunat și la Pantelimon și la Ilfov să cer documentele medicale, ce analize s-au făcut pe toată durata șederii în spital, rezultatul testului COVID, și așa mai departe. Inițial, mi s-a spus că trebuie să trimit o adresă către fiecare spital, iar ulterior, când voi fi sunat, să merg să iau actele. 

Am sunat în dimineața următoare și mi s-a spus că nu se poate, că trebuie să am acordul explicit al decedatului. Am făcut și o glumă nesărată la momentul acela și am spus că o să cer o deshumare. 

Nici pentru ancheta epidemiologică nu l-a contactat nimeni.  Bărbatul i-a sunat personal pe toți cei cu care, atât mama sa, cât și el, au intrat în contact. Acesta le-a cerut tuturor să se izoleze. 

Mama a decedat vineri, am înmormântat-o luni,  și marți m-au sunat să facă anchetă. La două săptămâni și patru zile (de când mama fusese infectată n.red.)

Eu am anunțat toate contactele directe din București, le-am spus care este procedura, o cunoșteau și ele.

Singura variantă pe care o are acum bărbatul este să obțină documentele mamei sale, respectiv analizele și tratamentul care i s-a administrat și să dea spitalul în judecată pentru malpraxix. 

Conducerea spitalului din Ilfov nu a putut fi contactată pentru moment, pentru un punct de vedere. 

Subiecte în articol: ancheta dsp
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un paradis turistic din Italia este nevoit să refuze turiști pentru că nu mai are apă